Nasilje nad decom Uplaseno dete shutterstock_1000x0 Priboj

Užas u Priboju: Pedofil detetu kupovao slatkiše, pa ga obljubio


Jovanov je u poslednjih nekoliko godina često dolazio u Priboj. Prilikom jedne od tih poseta upoznao je mališana koga je obljubio, ali i još nekoliko dece.

– Deci se predstavljao kao Cobra. Poverenje dečaka koji će, kako se ispostavilo, biti njegova žrtva, zadobio je kupujući mu sladoled, slatkiše i vodeći ga na video-igre – kaže sagovornik upućen u nemili događaj.

Kikinđanin je neretko obmanjivao Pribojce idući od vrata do vrata i tražeći pomoć, predstavljajući se kao gluvonem. U drugom delu grada, opet, ponašao se kao potpuno zdrav. Ispostavilo se da je pedofil i da iza sebe ima više krivičnih dela zbog kojih je osuđivan.

Ipak, niko u Priboju ne zna da li je Jovanov u ovaj grad dolazio samo da bi se zbližio sa decom ili nekim drugim poslom.

– Ispred jedne od višespratnica u naselju u kojoj dečak živi sa porodicom u Priboju, kažu uglednom i časnom, Kikinđanin je zatekao devetogodišnjaka i poveo ga u podrum. Verujući Cobri, dete je pošlo sa njim, a ovaj ga je naterao da skine pantalone i dodirivao ga – priča izvor „Blica“.

Dete je pokušavalo da se otrgne od pedofila, a to mu je uspelo tek pošto se u zgradi čula nekakva galama koja je privukla pažnju napasnika. Dečak je u tom trenutku pobegao i alarmirao roditelje koji su pozvali policiju.

Jovanov je nonšalantno išetao iz zgrade i otišao u centar grada, gde ga je policija pronašla. Mirno je prihvatio hapšenje.

– Naseljem gde dečak živi njegovi vršnjaci su brzo proneli priču: „Onaj Cobra što nam je kupovao slatkiše je našeg druga odveo u podrum i ….“, što znači da su deca poznavala Jovanova – priča jedan Pribojac.

Roditelji su u strahu jer ne znaju da li je i njihovo dete možda bilo žrtva tog pedofila.

Dejan Jovanov je sinoć predat Višem javnom tužilaštvu. Tereti se za obljubu nad maloletnim detetom za šta je zaprećena kazna od tri do 12 godina zatvora.

Izvor- alo.rs

Pripremila, Nataša Knežević, učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore