64db37d4d3dd729608d1ac0ddb1f1d03 Vijesti

URA Pljevlja: Pada svaka maska DPS-a


Prošla je i godina dana kako je opštinama uz saglasnost Vlade CG omogućena naplata ekološke takse. U skladu sa tim u martu ove godine  lokalna uprava u Pljevljima je od nadležnih državnih ministarstava zatražila uvođenje ekološke takse koju bi plaćali veliki industrijski zagađivači.Već se sad posle određenog  protoka vremena može reći da se radi o još jednoj vladinoj šarenoj laži.Konačno je jasno da je Vladi CG važniji kapital braće, kumova, domaćih i stranih tajkuna u tim velikim pljevaljskim preduzećima od zdravlja građana Pljevalja. Još jednom se pokazalo da Vladu CG ne interesuje ravnomjeran regionalni razvoj sjevera države.

Ono što je posebno privuklo pažnju je činjenica da je gradonačelnik Pljevalja otvoreno kritikovao odnos Vlade prema Pljevljima što je prvi slučaj da se neki lokalni čelnik DPS-a „drznuo“ da  kritikuje svoje partijske drugove u Vladi CG bez obzira da li se radi o iskrenom potezu ili smišljenom koraku u zadnjoj godini mandata.

Ipak ono što posebno začuđuje je  ćutanje lokalnog DPS-a i njegovih koalicionih partnera kad je u pitanju radikalan istup visokog partijskog čelnika  i prvog čovjeka Opštine Pljevlja.Svi junaci nikom ponikoše pa čak kad su u pitanju i dobro plaćeni sadašnji DPS poslanici sa prostora Pljevalja kao i njihove kolege iz prošlog saziva koji i dalje primaju visoke poslaničke naknade iako više nemaju poslanički mandat.

Ipak ovakvo ćutanje ne čudi mnoge građane Pljevalja. Podgorički moćnici su uvijek znali da dobro proberu  poslušnike u Pljevljima koji će bez pogovora ispunjavati sva njihova  naredjenja iako su mnoga bila u suprotnosti sa životnim interesima vlastitih građana. Nažalost izbor takvih poslušnika je uvijek bio širok.  Zato ne čudi da nema saopštenja lokalnog DPS-a u vezi navedenog istupa gradonačelnika Pljevalja i njegove oštre kritike Vlade CG u vezi neusvajanja ekološke takse za Pljevlja.

Građanima Pljevalja je konačno jasno da su partijama koje su na vlasti u Pljevljima važnije njihove lične privilegije i dobro plaćena radna mjesta nego opstanak vlastitih građana i zdrava životna sredina.

Sve maske su pale i sasvim je jasno da sa DPS-om na lokalnom i državnom nivou i njegovim koalicionim privjescima nema boljeg života za obične građane, posebno one sa  sjevera Crne Gore.