IMG_5374 Sport

Rudar čeka evropsku Mladost


OD 18 SATI POD GOLUBINJOM GOSTUJE MLADOST

Poslije 55 dana priprema Rudar će odigrati prvi značni meč ove sezone koja će sudeći po najavama iz kluba, ali i zbog potpuno izumjenjenog igračkog kadra biti drugačija od predhodnih. Uprava kluba od samog početka lige želi više najvijača na tribinama. Cijena karte za dva smanjena je na jedan euro, a sjutra zbog vrućine na stadionu će biti postvaljeni posebni punktovi na koijam će djeca i dame biti poslužene vodom i sokom. Teren je u odličnom stanju, svlačionice sređene, ekonomat uređen, sudeći po atmosferi, fudbaleri su zadovoljni i ostalo je samo da i navijači kluba iz Pljevalja danas oko 20 sati zadovoljni napuste gradski stadion. Naravno sve je to lako reći, ali kada u Pljevlja dolazi Mladost do bodova nije lako doći.

Tim iz Podgorice prošle sezone, pobejdom pod Golubinjom, raspršio je evropske ambicije Rudara i definitivno poslao Rudar ka baražu. Sudeći po evropskim nastupima tima iz Podgorice Mladost u Pljevlja dolazi u top formi. Sa druge strane Rudar je još uvijek u traženju startne ekipe, a prava forma se očekuje tek za pet-šest sedmica. Po riječima šefa stučnog štaba Radisava Dragićevića Pljevljaci su prije sedma dana počeli pripremu za ovu utakmicu.

-Već sam rekao da je Mladost u ovom trenuku možda i najkvalitetniji tim u ligi i kandidat za titulu. Napoemnuo sam da u svakom trenutku mogu da sastave dva tima koja mogu da budu konkurenti za visok plasman. Osim toga što je svaka startna utakmica u prvenstvu najteža samo po sebi i rival nije moga biti teži. Mi imamo dosta problema sa povredama i kartonima. Miloš Zečević i Milija Golubović neće biti u sastavu zbog kartona iz prošle sezone, a Đovani Gavemberk zbog povrede, kao i Dejan Kotorac i Miomir Đuričković. Pod znakom pitanja je nastup Nemanje Kartala koji je dobio jedan nezgodan udarac protiv Zete. Ipak znamo šta se od nas očekuje i nadamo se daćemo uz pomoć navijača doći do željenog cilja, kazao je Dragićević.

  1. Kolo Prve “Telekom” fudbalske lige

Rudar-Mladost

Stadion Gradski početak u 18 sati

Sudija Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje) I Nikola Radulović (Podgorica). Četvrti sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Delegat Miodrag Gardašević (Nikšić)

RUDAR: Agović, Tomašević, Reljić, Mijušković, Kartal, Sopo, Bošnjak, Brnović, Kuč, Vuković, Đalović.

MLADOST: Ljuljanović, Raičević, Krkotić, Novović, Petrović, Cicmil, Vlahović, Bukorac, Vukčević, Ćetković, Knežević.