35584-rolnice-od-belog-mesa_zoom Život

Rolnice od bijelog mesa-predlog za nedeljni ručak




Sastojci

Za rolnice:

  • pilećeg belog mesa
  • domaća kobasica
  • 3 kašike graška
  • šargarepe
  • kisela krastavaca
  • 250 g kačkavalja

Za pohovanje:

  • po potrebi brašna
  • jaja
  • prezle
  • ulje

Priprema

1

Skuvati celu šargarpu i grašak. Ocediti i ohladiti. Iseći šargarepu i krastavce na uske i tanke trakice. Sir izrendati. Meso iseći na veće šnicle i pomoću prozirne folije izlupati (jedna folija ispod, a druga preko mesa). Skinuti gornju foliju, posoliti meso, na sam kraj staviti malo sira, preko komadić kobasice, trakicu šargarepe, nekoliko zrna graška, trakicu krastavca, opet malo sira i pomoću folije saviti malo bočne strane i onda sa prednje strane uviti rolnicu. Ostaviti je umotanu u toj foliji. Ponoviti sve isto sa svakom rolnicom. Tako uvijene u foliji držati sat vremena u frižideru. Pre pohovanja skinuti foliju.

2

Za pohovanje jaja dobro umutiti. Svaku rolnicu provući kroz brašno, istresti višak pa staviti u umućena jaja i posle toga u prezlu. Pohovati na vrelom ulju u tiganju. Pržene rolnice slagati na pek papir da upije masnoću. Servirati uz salatu i prilog po svom izboru.

 

Pripremila, Zorica Gogić učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore