ELDAR EYOF (1) Sport

Rame uz rame sa Horošilovim


Nastavak priprema za Olimpijadu:

Pljevljak Eldar Salihović započinje već drugu sedmicu trećeg dijela trenažnog procesa priprema za Olimpijadu.

Dok crnogorska ekspedicija osvaja vrhove Mon Blana(4810m), na švajcarskoj strani Alpa na glečeru Saas Fee (4400m), velelepne vrhove osvaja mladi skijaš Salihović na nama dobro poznat način. Na savršenim terenima, sa dobrom logistikom iz Crne Gore, do kraja septembra Eldaru i njegovom treneru će pružati pomoć prijatelj tima svjetski poznati trener Rajko Šamšal, kako bi crnogorski reprezentativac podigao skijašku formu na nivo koji će mu omogućiti nedvosmisleno očekivan visok plasman na trkama već početkom oktobra.

,,…Osjećam se dobro, uz savjete nutricioniste postigao sam željenu težinu, dobra podloga je tu, švajcarski tereni su pripremljeni za trening na najvišem nivou. Pokušavam da iskontrolišem zavoje i dobijem tzv.čiste zavoje. Teško je to…taj osjećaj od vrha do dna, čisto, bez velike brzine, imali su samo najbolji skijaši Svjetskog kupa. Ja to još ne postižem na cijeloj stazi ali idem kroz sektore. Ovde su sa nama i takmičari iz drugih ,,jakih’’ reprezentacija što mi daje motiv da treniram više i da postignem zadate ciljeve.

IMG_5926

Ove sezone su to dobar plasman na Olimpijskim igrama u Koreji, da vozim trke Evropa kupa i po prvi put za Crnu Goru Svjetskog kupa, samo da me zdravlje posluži’’, kazao je Salihović. Za one koji manje prate skijašku scenu, 32-godišnji Rus Aleksandar Horošilov (na slici desno) je skijaš koji je pod reflektorima u Šladmingu svojoj zemlji posle 34 godine donio pobjedu u Svjetskom kupu.