fileti-sa-sosom-od-gljiva1 Život

Predlog za nedeljni ručak-Fileti sa sosom od gljiva


Sastojci
  • 500 gr pilećih prsa
  • 4 kašike putera
  • 1 luk
  • 150 gr gljiva
  • 250 ml pileće super ili kocka
  • 1 kašika brašna
  • ½ limuna sok
  • peršun
Način pripreme
  1. Pileća prsa izrežite i istucajte.
  2. Posolite i pobiberite.
  3. U tavu stavite polovinu putera i na njemu popržite pileće filete.
  4. Izvadite na tanjir i u istoj tavi popržite sitno sjeckani luk pa dodajte gljive i dinstajte dok ne ispari višak vode.
  5. Uspite pileću supu, sok od limuna i kašiku brašna te kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
  6. Vratite pileće šnicle i pospite peršunom pa servirajte.

 

Pripremila, Zorica Gogić učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore