Spot trkaca staza.Still004 Sport

Održana VIII brdsko – brzinska trka Kup “Pljevlja 2017”


U nedelju 27. avgusta, održana je osma po redu brdsko – brzinska auto trka Kup “Pljevalja 2017”, koju organizuje AMSK “AP Sport Pljevlja”. Ove godine na trci su učestvovala 32 vozača raspoređena u 12 klasa.

Spot trkaca staza.Still003

Čast da otvori osmu brdsko – brzinsku auto moto trku, pripala je Mersudinu Haliloviću, sekretaru Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Pljevlja.

Poštovani  učesnici osme brdsko – brzinske  auto trke Dajevića Han Rudnica.  Poštovani sportski radnici, predstavnici  medija, dame i gospodo. Imam čast da u ime Opštine Pljevlja, pozdravim učesnike osme brdsko – brzinske auto trke na poznatoj stazi, Dajevića Han Rudnica. Koja se boduje za Šampionat crnogorskih AMK. Danas smo se okupili tim povodom, da promovišemo jednu sportsku manifestaciju, koja je po svojoj koncepciji prepoznatljiva, ne samo u Pljevljima, nego i u našoj državi Crnoj Gori. Staza Dajevića Han Rudnica proglašena je jednom od najboljih i ujedno jednom od najbezbjednih staza, ne samo u zemlji nego i u regionu. Na ovogodišnjoj trci učestvovaće 34 takmičara iz svih crnogorskih auto moto klubova u 14 kategorija.  Osma brdsko – brzinska auto trka, sada već tradicionalna sportska manifestacija, doprinosi popularizaciji ove grane sporta. Mi uz ovu manifestaciju kulturno – sportskog karaktera, želimo da zadržimo lidersku poziciju, i da pokažemo kako sportisti, učesnici razčličitih sportskih takmičenja i u Pljevljima na ovakvim manifestacijama ispoljavaju snagu zajedništva i lijepog sportskog druženja. Svim učesnicima brdsko – brzinske auto trke želim uspjeh, a najbolji neka pobjede. Zahvaljujem organizatoru, kao i svim sponzorima koji su prepoznali ovaj vid sportske manifestacije kao jednu od veoma značajnih u Pljevljima, i pomogli da se ovaj  projekat realizuje. Na kraju ću reći da Opština Pljevlja podržava i podržavaće ovakve projekte – kazao je Mersudin Halilović, sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti

Spot trkaca staza.Still001

U klasi do 1000 kubika, treće mjesto osvojio je Ivan Roganović iz ekipe AMSK “Mondial”, drugo mjesto Eldin Senadović iz AMSK “Blažo Smiljanić”, a prvo mjesto Marko Adžić iz AMSK “Crmica”.

U kategoriji do 1150 kubika,  treći je bio Goran Vučetić iz AMSK “Blažo Smiljanić”, drugo mjesto Nikola Bjelović iz AMSK “Crmnica”, a prvo mjesto Jovan Perunović iz AMSK “Blažo Smiljanić”.

U kalsi do 1150 kubika, drugo mjesto osvojio je Krešimir Petrović iz AMSK “Blažo Smiljanić”, a njegov klupski drug Đuro Brkan, bio je prvi.

U klasi do 1400 kubika, treće mjesto pripalo je Milutinu Krivokapiću iz AMSK “Podi”, a iz istog kluba dolazi i Nikola Samardžić, koji je osvojio drugo mjesto, dok je slavio Vasilije Jakšić iz AMSK “Blažo Smiljanić”.

U klasi do 1400 kubika grupa A, treće mjesto pripalo je Nikoli Mijanoviću iz AMSK “Lovćen”, drugo mjesto Slobodanu Mugoši iz AMSK “Speed”, a prvo mjesto Dejan Milović iz AMSK “Kilkas”.

U grupi H, klasa do 1400 kubika, treće mjesto osvojio je Dejan Đurišić iz AMSK “Crmnica”, drugo mjesto Ratko Borilović iz  AMSK “Lovćen”, a prvo mjesto Perica Marđonović iz AMSK “Crmnica”.

U kategoriji do 1200 kubika, slavio je Željko Banićević iz AMSK “Blažo Smiljanić”.

U klasi do 2000 kubika, Goran Kapičić osvojio je drugo mjesto iz AMSK “Lovćen”, dok je prvo mjesto pripalo Goranu Vučkoviču iz AMSK “Blažo Smiljanić”.

U grupi H, klasa do 2000 kubika, treće mjesto osvojio je Radivoje Janjušević, vozač AMSK “AP Sport”, dok je drugo mjesto pripalo Zoranu Rajhelu iz AMSK “Blažo Smiljanić”. Prvo mjesto osvojio je Predrag Vujović iz AMSK “Kilkas”.

U klasi preko 2000 kubika, drugo mjesto osvojio je Boško Jelić iz AMSK “Mondial”, prvo mjesto je osvojio Nikola Sanović iz AMK “ Podgorica Racing Team”.

U klasi do 1600 kubika, najbolji je bio Luka Špadier iz AMSK ”Mondial”, koji je ostvario i najbrže vrijeme na ovogodišnjem izdanju brdsko – brzinske auto moto trke Kup “Pljevlja 2017”. Njegovo ukupno vrijeme je 5 minuta I 7 sekundi.

Spot trkaca staza.Still002

U generanlnom plasmanu vozača, treće mjesto pripalo je Goranu Kapričiću, vozaču AMSK “Lovćen”, dok je drugo mjesto osvojio Goran Vučković iz AMSK “Blažo Smiljanić”. Najbolji vozač  u generalnom plasmanu bio je Nikola Sanović  iz AMK “Podgorica Racing Team”.

U generalnom plasmanu kubova treće mjesto pripalo je AMSK “Lovćen”, drugo mjesto AMSK “Crmnica”, a prvo mjesto AMSK “Blažo Smiljanić”.

Pripremio, Danko Gospić učesnik projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore