odbojka-aok-rudar-gimnazijalac-49 Sport

Odbojkašice AOK Rudara počele pripreme


 

Odbojkašice Rudara nakon ljetnje pause , počele su sa pripremama za narednu sezonu. Iako su i pauzu provele skoro radno jer je veći dio tima bio u slekciji Pljevalja u ženskoj odbojci na 54.MOSI koja je osvojila zlato, ekipa je u dobrom raspoloženju odradila prvi trening. Prva faza priprema posvećena je kondicionim i vježbama fizičke snage a nakon toga uslijediće i rad sa loptom. Za kondicione pripreme zadužen je Budimir Jestrović koji će sa odbojkašicama na samom početku raditi dva puta dnevno na gradskom stadionu i u parku i naravno u teretani.

Kada počne uigravanje ekipa će raditi u Sali za fizičko vaspitanje OŠ ,,Salko Aljković” a što se tiče igračkog kadra došlo je do brojnih izmjena. Tamara Vučetić od slijedeće sezone će nastupati za Vizuru iz Beograda dok je Dušanka Petrović pojačala aktulenog osvajača duple krune Luku Bar. Teodora Božović i Ivana Đaković zbog fakultetskih obaveza neće trenirati.Sa druge strane ekipa je pojačana za iskusnu Anđelu Milinković a klub je u pregovorima sa još nekoliko bivših a iskusnih igračica Rudara.

Tokom priprema odbojkašice Rudara odigraće i nekoliko prijateljskih mečeva.U septembru je planirano učešće na turniru u Baru kao i na tradicionalnom memorijalnom turniru ,,Kata Erceg” u Makarskoj. Početak nove odbojkaške sezone najavljen je za mjesec oktobar.