marihuana Vijesti

Na graničnom prelazu Ranče pokušali da prošvercuju preko 1,5 kg marihuane


Pljevaljska policija  na graničnom prelazu Ranče u gepeku „mercedesa C220″ pronašla preko kilogram i po marihuane. Krivične prijave prijave podnijete su protiv dvije osobe.

„Službenici OGB Pljevlja i Odsjeka su na graničnom prelazu Ranče, 02.08.2017. godine, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke “Mercedes C220” jagodinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.P. (39) iz Republike Srbije, dok se na suvozačevom mjestu nalazio N.J. (28) takođe iz Republike Srbije. Pregledom vozila policijski službenici su u prtljažniku vozila u kartonskoj kutiji u kojoj se nalazila ronilačka oprema pronašli dva pvc pakovanja u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, daljim pregledom pronađeno je u prtljažniku još jedno pvc pakovanje sa istim sadržajem. Ukupna težina pronađene opojne droge ova tri pvc pakovanja je 1573,5 grama“, navode iz policije.

Pronađena i oduzeta materija će, kako je saopšteno, biti upućena u Forenzički centar radi vještračenja.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se ova dva lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlaćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nadalje, službenici OGB Pljevlja, na graničnom prelazu Ranče su, 31.07.2017. godine, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „BMW 320 D“ pančevačkih registarskih oznaka kojim je upravljao V.J. (21), dok se na suvozačevom mjestu nalazio S.P.(23), oba iz Republike Srbije. Prilikom pregleda vozila od strane službenika OGB Pljevlja, iza vozačevog sjedišta je pronađena i oduzeta jedna ručno pravljena cigareta tzv. „džoint“ sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnje da je opojna droga marihuana. Ova lica su na ovaj način počinila prekršaj iz člana 52 Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Dalje službene radnje su preduzeli službenici Odsjeka za borbu protiv droge“, navode iz policije.

Izvor: VijestiPriprenila:Ljiljana čepić učesnica projekta“Povežimo se informisanjem koji realizujeNVO“ Paradoks“u partnerstvu saNVO“ Informativni centarPljevlja“podržan kroz programgrant šema Zavod za zapošljavanje Crne Gore