pelet-1 Vijesti

“ Lovćen trejd“ iz Foče jedini ponuđač za nabavku briketa i peleta


Na tender koji je opština Pljevlja raspisala za nabavku briketa i peleta pristigla je samo jedna ponuda. Ponudu je dostavio  “Lovćen trejd” DOO Foča. Naredne nedelje očekuje se potpisivanje ugovora  i upis građana za nabavku briketa i peleta.

Opština Pljevlja ove godine, na vrijeme je raspisala javni teneder za nabavku čvstog goriva-briketa i peleta. Ukupna vrijednost nabavke je 236 hiljada evra. Tenderom je traženo 400 tona briketa i 1000 tona peleta.

Otvaranje ponuda izvršeno je 24. jula 2017. godine i prema riječima Blaža Šubarića, službenika za javne nabavke opštine Pljevlja na  tender se prijavio samo jedan ponuđač “Lovćen trejd” DOO Foča.  Ponudio je 394,78 tona briketa po cijeni 177 eura 31 cent I 835,3 tone peleta po cijeni 198 eura 73 centa. Bitne karakteristike bio goriva su zadovoljavajuća vlažnost oko 10 posto, sadržaj pepela oko 2,5 posto, kalorične vrijednosti od 16 do 19 mega-džula po kilogramu i bez aditiva.

Šubarić napominje da će najvjerovatnije naredne nedelje, dok prođe zakonski rok za žalbe, biti potpisan ugovor sa ponuđačem. Nakon toga počeće upis zainteresovanih građana za nabavku briketa i peleta.

Pripremila, Nataša Knežević, učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

One comment on ““ Lovćen trejd“ iz Foče jedini ponuđač za nabavku briketa i peleta

  1. Pljevljak

    Nemojte molim Vas taj pelet, nikakav je. Pun kore, što se po boji vidi. Bolje bi bilo da dotirate da mi sami nabavljao, nego to smeće da uništava gorionike i peći.

Comments are closed.