tamburaski orkestar pljevlja 2 Vijesti

Gradski tamburaški orkestar Pljevlja putuje na „Kumanovski festival“


Gradski tamburaški orkestar Pljevlja učestvuje na međunarodnom festivalu tamburaške muzike u Kumanovu u Makedoniji i biće jedini predstavnik crnogorskog melosa. Članovi ovog orkestra u Kumanovo putuju u petak  25.avgusta u jutarnjim satima a ostale detalje saznali smo od Emira Prekića osnivača Gradskog tamburaškog orkestra Pljevlja.

Ove godine mi ćemo nastupiti sa tri vokalna solista, Mugdinom Nuhanovićem, Ninom Strugar i Zoranom Inđuški koja je došla iz Sombora. Uglavnom pjevaćemo pjesme iz Pljevalja i Crne Gore, to će biti osnova našeg repertoara, a malo ćemo se prošetati po svim krajevima bivše Jugoslavije. Biće tu malo i sevdaha, vojvođanske melodije i nekoliko kompozicija iz Makedonije!”-rekao je Emir Prekić.

Nakon ovog Gradski tamburaški orkestar Pljevlja učestvuje na još dva festivala.

“Ovog ljeta smo imali jako intenzivne probe i pripreme za nastupe. Prvo je bio nastup u Bijelom Polju, zatim nastup i organizacija festivala tamburaške muzike u Pljevljima. Sledeće što nam sledi je nastup 24. septembra u Subotici, a potom nastup u Starčevu na festivalu tamburaške muzike u tom mjestu pored Pančeva!”-dodao je Prekić.

Po riječima Emira Prekića rukovodioca tamburaškog orkestra Pljevlja već u septembru organizovaće školu žičanih instrumenata.

Pripremila, Nataša Knežević, učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.