20170812_173021 Sport

Breznica spremna za Evropu


Breznica-Dragon 6:2 (1:1)

Stadion Gradski. Gledalaca oko 150. Sudija Zoran Anđelić (Pljevlja). Strijelci: Bojat u 38. i 73, Vraneš u 53, Brašnjo u 62. i 84. i Jankov u 77. minutu za Breznicu, a L. Anrevska u 7. i 86. za Dragon. Žuti karton Medina (Dragon)

BREZNICA: Čabarkapa, Lončar, Lazarević, Rondović, Horvat, Smiljković, Đurković, Jankov, Varga, Bojat, Vraneš. Klupa: Brašnjo, Joksović, Kočanović, Filipović, Novović, Topalović, Tomić.

DRAGON: Leskovska, Veljković, Kostovska, M. Mitrevska, L. Adrevska, Husein, Hristovski, Čubrilo, Kozakovski, šebek. Klupa: Trajkovska, Miljković, Ačikovska, Medina, Jandovski, A. Mitrevska, M. Angelovski.

Pobejdom nad Dragonom iz Skoplja Breznica je pokazala da u dobrom raspoloženju i što je još važnije u odličnoj formi čeka turnir Lige šampiona u Podgorici. Ovo je bila treća jaka provjera sa ekipama iz regiona u kojoj je prvak Crne Gore trijumfovao.

Utakmica je počela po velikoj vrućini a završila se na svega 18 stepeni, a osveženje je više prijalo domaćem timu što se vidi i po krajnjem rezultatu.

Povele su gošće nakon odličnog bijega Lenče Angelovske, koja je rutinski savladala Ivanu Čabarkapu. Od tog trenutka Breznica je pojača sa napadima, ali tek nakon što je Biljana Vraneš pogodila prečku u 38. minutu, a Tamara Bojat odbijenu loptu poslala u mrežu domaće su izjednačile.  U drugom poluvremenu Breznica je pojačala. U 53. minutu Mirjana Jankov je pogodila prečku, a odbijenu loptu Biljana Vraneš smjestila u mrežu. Tek što je ušla u igru Jovana Brašnjo je povećala prednost domaćih, a Tamara Bojat destak minuta kasnije svojim drugim golom riješila sve dileme oko pobejdnika. U 77.minutu ljubitelji fudbala u pljevljima ustali su da pozdrave majstoriju Mirjane Jankov koja je iz kornera postigla gol. Nakon odličnog prodora šesti gol za svoj tim, a svoj drugi na utakmici postigla je pet minuta prije kraja Jovana Brašnjo, a Lenče Angelovska minut kasnije postavila konačan rezultat utakmice.

Pripremio, Blagoje Brajković, učesnik  projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.