bs-fb-1 Najnovije vijesti

Bajramska čestitka BOŠNJAČKE STRANKE


Poštovani sugrađani islamske vjeroispovjesti, braćo i sestre u vjeri,

Kurban Bajram, kao najradosniji praznik svih muslimana, predstavlja priliku da se obavljanjem hadža, klanjem i dijeljenjem kurbana, kao i obavljanjem svih propisanih ibadeta približimo Uzvišenom Stvoritelju. Ovi bajramski dani, nose poruku ljubavi, vjere, tolerancije, poštovanja, umjerenosti i praštanja, a ta poruka je univerzalna,za sve ljude ovog dunjaluka.

Koristimo ovu priliku da zamolimo Uzvišenog Allaha dž.š. da nam podari međusobnu slogu, zajedništvo u vjeri, čime ćemo skupiti snage i želje da sa našim prijateljima drugih vjeroispovjesti radimo na zajdeničkom prosperitetu društva u kojem živimo. Pozivamo naše cijenjene komšije, drage sugrađane drugih vjeroispovjesti da sa nama podjele radost ovih bajramskih dana, sa dobro poznatom porukom da su naša srca otvorena za sve ljude dobre volje, čime nas i uči naša vjera Islam.

Želimo da ove mubarek dane provedete u zdravlju, sreći i napretku zajedno sa najbližim članovima porodica, komšijama, prijateljima, svim ljudima dobre volje. Molimo Uzvišenog da ukabuli ibadete naših hadžija i da učini da se bezbjedno, sa oproštenim grijesima vrate svojim porodicama.

Bajram šerif mubarek olsun!