Likovna kolonija Alma 21.07.Still001 Najnovije vijesti

Završena likovna kolonija Pljevlja 2017


Radnom izložbom u holu dvorane „Ada“ danas je završena likovna kolonija Pljevlja 2017. Izložbu je otvorio Belis Pojatić direktor galerije „Vitomir Srbljanović“.

Treća po redu likovna kolonija, okupila je veliki broj umjetnika, što iznašeg grada i zemlje , tako iz regiona i daleke Rusije. Mnogi od učesnika će ostati još jedan dan, nastaviti da rade  i dopuniti izložbu. Pored likovnih djela ima  i vajarskih, koja su zbog svoje težine u prizemnom dijelu. Ostaće preko 30 radova raznih tehnika i tematika a prava izložba se planira iduće sezone.

Likovna kolonija Alma 21.07.Still002

“ Što se tiče izložbe mogu da kažem samo, da je Belis ove godine pozvao vrlo kvalitetne slikare, koji su donijeli sa sobom svoju poetiku, što je značajno za ovaj kraj, jer Pljevlja imaju veliki broj samoukih umjetnika koji prilježno vježbaju i rade, i sve ovo vrijeme su bili uz nas i upijali novo znanje. Tako da je kolonija imala dvostruki značaj, osim djela koja će ostati samouki umjetnici i omladina koja je takođe posjećivala koloniju će biti bogatiji novim iskustvima i znanjem“,rekao je vajar Ljubodrag Mrdović.

Likovna kolonija Alma 21.07.Still003

Pripremila, Nataša Knežević- učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore