Naslovna Vijesti Biznis Viši sud blokirao akcije A2A

Viši sud blokirao akcije A2A

0

Viši sud je, na zahtjev Specijalnog tužilaštva, blokirao akcije A2A u Elektroprivredi Crne Gore  zbog postupka koji se vodi protiv menadžmenta te kompanije, potvrdio je Pobjedi ovaj sud.

„Informaciju o tome koja vrsta odluke je donijeta sud će, shodno odredbama Sudskog poslovnika, moći da da nakon što ista bude otpremljena strankama“, navodi se u odgovoru Višeg suda.

Ova odluka Višeg suda ujedno znači i da takozvana put opcija ne može biti aktivirana.

Menadžment A2A je ponudio Vladi da otkupi njihovih 41,7 odsto akcija za 250 miliona eura, uz otplatu na 7 godina. To je sastavni dio ugovora o menadžmentu između Vlade i A2A. koji je istekao u junu. Početkom juna, odmah pošto je A2A dala ovu ponudu, četvorica italijanskih direktora u A2A su podnijeli ostavke.

Riječ je o izvršnom direktoru Toninu Malji, finansijskom direktoru Đankarlu Sancu, rukovodiocu proizvodnja Fluviu Ivu Gvidu i pomoćniku direktora za upravljanje energijom Robertu Pociju.

Pripremila, Nataša Knežević-učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore