Naslovna Komšiluk Učenici iz Žabljaka otputovali u Kaunas: Učestvuju na Svjetskim dječijim igrama

Učenici iz Žabljaka otputovali u Kaunas: Učestvuju na Svjetskim dječijim igrama

0

Četvoro učenika OŠ „Dušan Obradović“ iz Žabljaka otputovalo je u nedjelju uveče u litvanski grad Kaunas, gdje će od sjuta do kraja nedjelje učestvovati na Svjetskim dječijim igrama, nezvaničnoj školskoj olimpijadi.

Takmičiće se u atletici, pa će Ivana Maksimović i Tamara Popović nastupiti u trci na 800 metara, Nikola Žugić na 1.500, a Jovan Vojinović u bacanju kugle.

Sa njima su direktor škole Zoran Vojinović, nastavnica Dijana Minić i Đorđije Mirković, nastavnik fizičkog vaspitanja koji ih je pripremao da postignu što bolje rezultate na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri učenika osnovnih škola.

Otputovao je predsjednik Opštine Veselin Vukićević koji će prisustvovati brojnim sastancima i seminarima predviđenim programom manifestacije.

„Na igrama učestvuju đaci iz 91 grada, iz 51 države svijeta. Naša škola i naš grad punopravan su član i predstvljaju našu državu. Bićemo dostojni predstavnici i, nadam se, postići dobre rezultate. Ipak, glavni cilj igara je međusobno druženje, upoznavanje sa vršnjacima iz drugih krajeva svijeta, njihovim kulturama i običajima“, kazao je pred polazak Zoran Vojinović.

Dječije olimpijade počele su 1969. godine a žabljački osnovci svoj debi imali su u ljeto 2015. na igrama u Alkmaru.

Malo je nedostajalo da se januara prošle godine vrate sa medaljama iz Insbruka, sa takmičenja u zimskim sportovima.

Poželjevši im srecan put i puno sportskog uspjeha preksinoć su ih na put ispratile desetine građana grada pod Durmitorom.

PripremioDanko Gospić učesnik projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

Izvor: Vijesti.me