snicle-u-sosu Život

Šnicle u sosu predlog za današnji ručak


Sastojci

– 500 gr telećih, junećih ili svinjskih šnicli
– 1 mali luk
– 2 čehna bijelog luka
– 3 kašike paradajz pirea
– 1 kašičica sirćeta
– 1 šolja brašna
– 100 ml vina
– so, biber

Način pripreme

Šnicle istucajte, posolite i pobiberite.

Uvaljajte ih u brašno i popržite na tavi sa vrelim uljem.

Izvadite šnicle iz tave pa u njoj popržite sitno sjeckani luk i bijeli luk.

Dodajte šnicle, vodu u kojoj ste pomiješali paradajz sos i sirće.

Kuhajte dok se ne zgusne.

Po potrebi dodajte malo brašna ili gustina da zgusnete sos i servirajte.

pripremila, Zorica Gogić učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore