IZLOZBA Najnovije vijesti

Otvorena izložba slika Tiha Vujovića


U organizaciji opštine Pljevlja i Umjetničke galerije „Vitomir Srbljanović“ u našem gradu otvorena je izložba slika Tiha Vujovića pod nazivom „Crna Gora jedan grad“.

Kažu da je izložba slika Tiha Vujovića jedna od najboljih i najvećih izložbi u Pljevljima u posljednjih 20-ak godina a Tiho najveći živi slikar na ovim prostorima.

Izložba pod nazivom Crna Gora jedan grad nakon Kolašina otvorena je i kod nas, i narednih 15 dana Pljevljaci mogu uživati u Tihovim uljima na platnu, umjetnosti koja ide ka hiper-realizmu.

U ime organizatora goste i ljubitelje likovne umjetnosti pozdravio je direktor umjetničke galerije Belis Pojatić.

Vujovićeva vjerna saputnica Danijela Stešević podijelila je sa Pljevljacima svoje impresije nakon prvog susreta sa Tihovim slikama i o tome kako doživljava njegovu umjetnost.

„Kada sam prvi put stala ispred njegovih slika zaustavio mi se dah i kao da su sve te boje postale dio mene. A onda sam upoznala njega kao osobu koja sija, koja zrači. I ako bih jednom riječju trebala da opišem njegovu umjetnost to bi bila SVJETLOST“.

Sam umjetnik kaže da u umjetnosti postoji samo jedan kriterijum da li vam se nešto sviđa ili ne. Njegov cilj je da svoje stvaralaštvo podijeli sa svima u Crnoj Gori – zato je izložbu i nazvao Crna Gora jedan grad.

Što to znači Crna Gora jedan grad? I Pljevlja i Cetinje su gradovi, nije samo Podgorica. Znači da podijelimo i ekonomsku i kulturnu raznovrsnost iz Crne Gore na ravne kapice, da tako kažem. Ovo je već druga u nizu posle Mojkovca, te moje akcije Crna Gora jedan grad, gdje pravim izložbe svojih slika u gradovima u kojima nisam bio“ – izjavio je umjetnik.

Izložbu je otvorio predsjednik Opštine uz poseban osvrt na umjetnost od Egipćana do savremenog doba. Tiho je kaže predsjednik rijetko obdaren čovjek koji ima svoj put u umjetnosti.

Tiho Vujović neće krenuti stazom koja je svima poznata, on će krenuti tamo gdje nema staze, i tamo će ostaviti svoj trag. Tiho je jedan od najvećih umjetnika na našem prostoru, a veliki umjetnici su najveće nacionalno blago“ -rekao je predsjednik Opštine Mirko Đačić

IZLOZBA 2

Izložba je otvorena narednih 15 dana u izložbenom prostoru Sportskog centra „Ada“.

Pripremila, Nataša Knežević, učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.