ura Vijesti

OO URA Pljevlja – DPS u panici


Saopštenje O.O Gradjanskog pokreta URA Pljevlja
Česta saopštenja pljevaljskog DPSa i njihova prazna neuka pisanija jasno pokazuje kakva panika vlada  među njima kako se približavaju lokalni izbori. Jasno je njima da će sa svojim gradonačelnikom koji je po zadatku stigao iz Podgorice tražiti nova radna mjesta.
Ono što je tragikomično je  da su i sami počeli kroz saopštenja iskazivati svoju nemoć da realizuju bilo kakav kapitalni projekat koji život znače za vlastite građane. Tako  gradonačelnik Pljevalja u obraćanju medijima saopštava -Lokalna uprava čini sve da najvažnijim adresama u ovoj državi objasni taj problem kako bi povećali izvorne prihode i realizovali kapitalne investicije.
Ovu žalopojku gradonačelnik je mogao  dovršiti konstatacijom da njegovi partijski gospodari iz Podgorice ne daju ni pet para za probleme gradjana Pljevalja. Neće da kaže da je od marta mjeseca Vladi upućen zahtjev za usaglašavanje iznosa ekološke takse kako bi povećali budzetske prihode kao i za početak izgradnje mini toplane i da odgovora bez obzira na dvocifren broj sjednica Vlade  još nema.
A gospoda iz pljevaljskog DPSa bi se mogli prisjetiti šta su obećali kad su dolazili na vlast. Ako su zaboravili da ih posjetimo da su prioritetno obećali rješavanje ogromne nezaposlenosti po čemu su Pljevlja lider u državi kao i prioritetno rješavanje katastrofalnih  ekonomskih, socijalnih, ekoloških i zdravstvenih problema građana.
Umjesto izgradnje novih proizvodnih pogona, izgradnje Pogona za prečišćavanje vode iz jezera Otilovići da grad sa svakom jačom kišom mjesecima ne bi ostajao bez pitke vode, izgradnje mini toplane, gradskog bazena i mnogih drugih kapitalnih projekata koji život znače  svu svoju pažnju usmjeravaju na servisne aktivnosti, kulturu i sport. Valjda misle da će građani Pljevalja kroz skupo plaćene pjesme i igre zaboraviti svoje životne probleme.
Zbog toga tolika panika u redovima lokalnog DPSa jer je očito da su od strane svojih partijskih drugara u Vladi Crne Gore ostavljeni na cjedilu i da im građani neće oprostiti njihova prazna obećanja.