VIDIKOVAC MEANDRI CEHOTINA 3 Vijesti

Napravljen vidikovac „Meandri Ćehotine“


U promotivnom spotu za protekle 54. MOSI Pljevlja 2017. pojavio se jedan prelijep snimak meandara, za koji je većina onih koji su gledali taj spot mislila da su to svijetski poznati meandri na jezeru Uvac, u nama susjednoj državi i pitali se kakve to veze ima sa igrama koje se održavaju u Pljevljima. Međutim, taj prelijepi snimak je nastao nedaleko od Pljevalja, na vještačkoj akumulaciji rijeke Ćehotine u Matarugama.

VIDIKOVAC MEANDRI CEHOTINA 4

Turistički potencijal ovih meandara, koji se nalazi na Otilovićkom jezeru u selu Mataruge – zaseok Gačevića Dolina, na dvadesetom kilometru putnog pravca Pljevlja – Bijelo Polje, prvi su uvidjeli ljudi iz NVO „Da zaživi selo“ i predložili da se tamo napravi jedan uređen vidikovac. Ovu ideju su podržali Turistička organizacija Pljevlja i opština Pljevlja i ovih dana je na tom mjestu uređen vidikovac, po kojem će kako se nadamo, Pljevlja u buduće biti prepoznatljiva.

VIDIKOVAC MEANDRI CEHOTINA 2

 

Predivan pogled i očuvana priroda, učiniće da svim posjetiocima impresivan prizor sa vidikovca ostane duboko u sjećanju.Na ovom mjestu nalazi se i stoljetni bor koji širi svoju krošnju, praveći ugodan hlad.

Nadamo se  da će mnogi Pljevljaci, prvom prilikom staviti ranac na leđa i posjeti ovo predivno mjesto a i vodeći se ovim primjerom otkriti mnoge, do sada neotkrivene turističke potencijale naše opštine.

VIDIKOVAC MEANDRI CEHOTINA