Naslovna Komšiluk Bijelo Polje Na granici Srbije sa CG gužve, izbile tuče na Gostunu

Na granici Srbije sa CG gužve, izbile tuče na Gostunu

0

Na granici Srbije sa Crnom Gorom kod Bijelog Polja, na prelazu Gostun ogromne su gužve, putnici čekaju satima, a desila se i tuča, pišu srpski mediji.

Prema najnovijim podacima Granične policije Srbije, na Gostunu trenutno su zadržavanja dva sata, a auto moto savez Srbije preporučuje korišćenje prelaza Jabuka ili Mehov Krš.

Iz Uprave policije Crne Gore potvrdili su za naš portal da je do tuče došlo sa srpske strane.

Reporter Blica sa lica mjesta prenosi da je kolona duga više od tri kilometra, a desilo se i nekoliko incidenata.

“Automobili su puni, mahom srpskih registarskih oznaka, čekaju i ne znaju šta će, iz suprotnog pravca vozači dobacuju ljudima u koloni da idu na neki drugi granični prelaz jer je haos”, navodi on.

Reporter Blica kaže da je bilo i manjih fizičkih obračuna zbog kojih je intervenisala i policija.

“Ima i onih koji ne žele da čekaju, pa drsko pretiču kolonu, zbog čega su negodovali oni koji su strpljivo čekali. Tako su nekom automobilu sa novosadskim registarskim oznakama prepriječili put, kako bi ih blokirali i “naučili pameti”, navodi on.

Blic piše da je sa srpske strane jutros radila samo jedna traka na graničnom prelazu, i da je zbog toga gužva nastavila da se pravi i na crnogorskoj strani.

Nije bilo tuče
Za razliku od srpskog prelaza, zadržavanje nema na prelazu Dobrakovo. Kako prenosi portal RTCG, najveća frekvencija saobraćaja na ovom prelazu je ranim jutarnim i kasnim večernjim satima.
 Iz uprave policije CG kažu za CdM da se čeka 15 do 20 minuta, kao i da na graničnom prelazu Dobrakovo nije bilo tuče.
Pripremio, Danko Gospić učesnik projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore
Izvor: cdm.me