Naslovna Najnovije vijesti Demokrate – Lokalna uprava nezainteresovana za ljudske resurse

Demokrate – Lokalna uprava nezainteresovana za ljudske resurse

0

Šireći ideju “pobjeda a ne podjela”, predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić i generalni sekretar Boris Bogdanović zajedno sa mladim Demokratama i rukovodstvom pljevaljskih Demokrata, obišli su granična sela pljevaljske opštine i tom prilikom posjetili domaćinstva Zindovića, Purića i Popadića u selu Obrade. Iako se do njih dolazi teško prohodnim putem, Demokratama predstavlja čast I obavezu da obiđu I najudaljeniji kraj I najudaljeniju kuću u Pljevljima.

Čim dođete do ovog kraja čekaju vas neprijatnja iznenađenja. Naime, samo glavni put do ovih sela ima asfalt, dok su svi ostali putevi makadamski i u veoma lošem stanju. Ovo je jedan od pokazatelja nebrige i maćehinskog odnosa trenutne vlasti, koja tradicionalno, ali I to samo naizgled,  brine isključivo o onima od kojih ima koristi. Stočarstvo i poljoprivreda su dominantne djelatnosti ovoga kraja, te se i taj potencijal, uz podršku lokalne samouprave može iskoristiti kako bi se modernizovala I tehnološki unaprijedila proizvodnja.

IMG_1421

Koliko vlasti ne vode brigu o razvoju pljevaljske opštine, pokazuje i nezainteresovanost za ljudske resurse, jer u ovom pljevaljskom kraju nalazi se veliki broj radno sposobnih ljudi  koji nemaju zaposlenja, niti uslove da bilo šta pokrenu. Visoka stopa nezaposlenosti samo je još jedan pokazatelj duboke krize tržišta radne snage. Stoga su Pljevljima neophodne institucionalne, ekonomske I socijalne reforme I ljudi koji će željeti I umjeti da ih sprovode.

Demokrate imaju viziju institucionalnog, ekonomskog I socijalnog napretka Pljevalja, kao i programska rješenja za moderan ruralni razvoj kako bi se iskoritili svi ljudski I materijalni resursi ovog kraja.

Zato ćemo I dalje ćemo obilaziti pljevaljska domaćinstva, jer nećemo stati dok se I zadnji kriminalac baška u foteljama o trošku svih građana Pljevalja.