Naslovna Vijesti Društvo Večeras monodrama „Naši dani“

Večeras monodrama „Naši dani“

0

U izvođenju Radoslava Milenkovića, u okviru trideset prvih Dana humora i satire „Vuko Bezarević“ 15.juna u 20 sati u sali Doma vojske Crne Gore monodrama “ Naši dani“.

Glumac i pozorišni reditelj iz Beograda, Radoslav Milenković kompletan je autor monodrame “ Naši dani“.  Za ovu ulogu, Milenković  dobio je „Zlatnu kolajnu publike“, na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu. Tekst predstave nastao je dramatizacijom satiričnih pjesama V.P.Disa (Naši dani i Himna) i najznačajnijih pripovjedaka najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića (1873-1908), koji je oštro, kritički bespoštedno i duhovito slikao vlast svog vremena ogrezlu u korupciji i nasilju, kao i servilno i poslušničko građansko društvo. Radoslav Milenković u ovoj predstavi igra više od trideset likova.

Iako je bio hroničar svoga doba, Radoje Domanović je ocrtao ne samo ljudske odnose i karaktere u srpskomdruštvu i konkretnoj istorijskoj situaciji,nego i opšte ljudsko i društveno zlo, koje se univerzalno pojavljuje u svakom vremenu.

Monodrama će biti izvedena u okviru trideset prvih Dana humora i satire „Vuko Bezarević“.

 

autor, Nataša Knežević,učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.