Naslovna Najnovije vijesti Sjutra svi na stadion. Dan odluke, Rudar želi da ostane u eliti

Sjutra svi na stadion. Dan odluke, Rudar želi da ostane u eliti

0

Sve što se loše dešavalo najtrofejnijem klubu u Crnoj Gori i sve što je loše urađeno ove sezone stalo je u jednu utakmicu. Optmizam prije baraža pretvorio se u otrježnjenje jer se Rudar nalazi na ivici ambisa. Druga liga nije smak svijeta, a dešavanja na terenu tokom ove sezone pokazala su da je tim iz Pljevalja tu na granici između elite i nižeg ranga. Naravno biće vremena za analizu, ali u Rudaru trenutno razmišljaju o Otrantu. Bez obzira na sve, na moguću lošu selekciju, na moguću lošu fizičku pripremu, finansije, loš dan… u nedjelju popodne je sve na igračima.

Imena fudbalera Rudara koja će biti u protokolu za ovu utakmicu prije početka ove polusezone bila su želja mnogih klubova ne samo kod nas, a šta će biti nakon ove utakmice vidjećemo, jer za mnoge od njih ova utakmica je uslov za dalje fudbalsko bitisanje i napredak u karijeri. Šetnja na terenu, sebičnost, bježanje od odgovornosti,  mahanje rukama nije neka preporuka, ali valjda su toga svi svjesni.

Najavljeni dolazak navijača Otranta u Pljevlja mobilisao je pristalice domaćeg kluba pa se očekuje prava fudbalska atmosfera na stadionu. Navijači Rudara su svjesni da moraju dati podršlu svom klubu ako žele da i naredne sezone Rudar bude prvoligaš.

Motiva neće nedostajati igračima oba tima, ali ono što mora da zabrine Rudar je, ne što su primili gol od Otranta, već što nisu uspjeli da zatresu mrežu Otranta, iako su za to imali prilike. Branislav Janković mukotrpno je gradio svoju fudbalsku reputaciju da bi je olako prokcakao. Publika je znala da prepozna zalaganje ovog igrača tokom polusezone i nerijetko je bio nagrađan aplauzima. Zna ovaj fudbaler kolika je važnost ove utakmice.

Ovo mi se nikada nije dešavalo, prosto nema obajšnjenje zbog čega nam se desilo mnogo loših stavri. Prosto ne mogu da vjerujem da nismo dali gol u Ulcinju. Što se mene tiše spreman sam da poginem na terenu da dođemo do cilja i tako će i biti. Istina je da postoji velika doza opreza, ali to je dobro i znam da će svi u timu biti maksimalno motivisani da dokažu da je u Ulcinju bio samo jedan naš loš dan, kazao je Janković.

Utakmica na gradskom stadionu počinje u 17 sati i 30 minuta. Arbitraža za ovu utakmicu povjerena je Podgričanima. Glavni sudija biće Milovan Novović iz Podgorice. Pomoćni arbitar kraj zapadne trbine biće Nikola Razić, a kraj istočne Miodrag Brajović. Četvrti sudija na utakmici biće Radoje Pajović, a delagat je takođe Podgoričanin Predrag Pajović.  

Vjerovatan sastav Rudara: Radanović, Živković, Reljić, Alić, Radišić, Golubović, Brnović, Janković,  Božović, Vuković, Melunović (Zečević).