Naslovna Vijesti Vaše priče Rudar KK Pljevlja – nije u rekordu od 2012 !

Rudar KK Pljevlja – nije u rekordu od 2012 !

0

Događa se da u pisanjima, posebno onoga što je bilo, bude propusta, greški i sl. uglavnom nehatom, neznanjem i manje nekom zlom namerom ! U mom tekstu objavljenom na pvportalu : RUDAR KK JOŠ U REKORDU – I PONEŠTO O KOŠARCI, pisao sam o utakmci KK Rudar – Jedinstvo (B.P) na kojoj su bjelopoljci postigli 8 (osam) koševa za 5 (pet) sekundi ! Tekst je obkavljen u „V. Novostima“ u pod naslovou „I to se događa“.
I samo što je objavljen, demant, gore navedenog, stiže ni dalje ni bliže, nego iz spostvene kuće, od sina Miloša, profesionalnog košarkaša. Podseti me na utakmicu iz vremena kada je pre odlaska u PAOK, jednu polusezonu igrao za Železničar iz Inđije, tada člana Prve lige Srbije protiv OKK Beograda. Dakle ovako:
– Na 2. (dve) sekunde pre kraja poluvremena, beograđani prave ličnu grešku na Milošu Bojoviću, pri šutu za tri poena. Protestuje trener OKK Bgd. Vlada Đurović i dobija tehničku grešku. Bojović ubacuje sa penala 3 + 2 poena. Lopta sa strane za Željezničar ubacuje se do Bojovića, koji sa više od 9 metara baca „Kecmanku“ za novih tri poena i obara rekord Jedinstva (B.P) i Rudara- Pv . Sad je osam koševa za dve sekunde ! U poluvremenu OKK dobija još jednu tehničku grešku, pa drugo poluvreme počinje sa dva sl.bacanja za Železničar. M. Bojović ubacuje jedno, što je 9 (devet) koševa za dve sekunde!
Eto, Rudar je primio osam koševa za pet sekundi a OKK Beograd 9 (devet ) za samo dve sekunde. Vreme je čudo, pa i u košarci. Sve je moguće.
Zahvaljujem mom dobrom drugaru iz KSS i basketa Dejanu, na Zapisniku i snimku ove ` utakmice.
Moguće je da se ne setim utakmice mog sina, srećom, šta bilo da se ovde našao neko drugi, u nekom „nezaboravnom“ setu, koga ni moj dobri drug Vanja Grbić nije odigrao, a ja ga u nedostatku „metodoloških“ i drugih kvaliteta, nisam evidentirao! E kada ja to nisam radio za honorare, platu, radni staž, penziju…Ali koristiće za pisanje možda i drugima, a meni za izmenjeno i dopunjeno izdanje knjige „MOJA KOŠARKA“ – 2. Bože zdravlje.

image002

Tim  KK  „Železničar“ iz  Inđije, bio  je  novajlija  u  Prvoj  ligi  Srbije 2011/12 . Pojačao  se dolaskom  Miloša  Bojovića (4) iz  Francuske  i  Nenada  Čanka (12). Igrali  su  napadačku  košarku, i  u dosta  utakmica bili  poraženi  na pola  koša  ili  koš, kao  što  je  bilo  i  u  utakmici  sa  OKK  Beogradom u  zadnjoj  sekundi.

image004

image006

Čak i  kada  imaš  lične  podatke  sa  utakmice , zaboravi  se. Mnogo  je utakmica svih  vrsta, posebno  u  košarci  i  fudbalu. Evo  i  detalja sa  navedene  utakmice . Mišanović (15)    Bojović (4) bili  su  jedno  vreme  saigrači  u  podgoričkoj  Budućnosti.

image008

Dušan  Kecman i  Miloš  Bojović. Desetine  hiljada koševa u  karijeri. Neki  ostaju za  nezaborav, kao  ona  „Kecmanka“  u  Zagrebu  u  finalnoj  utakmici  za  prvaka  Jadranske  lige 25.4.2010. Cibona – Partizan 74- 75.Bojan Bogdanović (Cib) je  trojkom iz ćoška  pogodio  0, 6 sek. pre  kraja  za  74- 72 za  Cibonu. Za samo  0,6 sek.  ubačenu  loptu  ispod  svog  koša, Dušan  Kecman je sa  gotovo  celog  terena pogodio   za  pobedu   i  titulu. Ovaj  pogodak Kecmana američka  TV stanica ESPN izabrala  je u 10 najneverovatnijih završnica  u  istoriji sportskih  događaja! To  je  jedini  „neamerički“  događaj ( na  trćem mestu), jer  svih  ostalh  devet su  sa teritorije  SAD.

image010

Bravo majstore. Potvrdio si moj komplimnt, koji sam ti dao mnogo pre tog istorijskog koša iz Zagreba. : Više volim Kecmanovih 7- koševa koji lome rezultat i utakmicu, nego nekih trideset koji nisu donosili pobede. Milo mi je, što ti je to jedan od dražih komplimenata, i što me po njemu pamtiš i prepoznaješ.

Da , i o ovome , ali i o onim trojkama Saše Đorđevića za Partizanovu titulu prvaka Evrope 1992 . pa protiv Hrvata na EP 1997. Gurovićeve u Indijanopolisu protiv SAD 2002. Teodosićeve, Bodirogine , Stojakovićeve …ako Bog da , u „Moja košarka – 2“

image012

Na  putu  za  zlatnu  medalju. Koš Aleksandra Saše Đorđevića u  zadnjoj  sekundi na  utakmici  EP u Španiji 1997. Protiv  Hrvatske.

autor, Vojkan T Bojović