Naslovna Vijesti Društvo Radovi u Pljevljima idu planiranom dinamikom, ocijenio predsjednik Opštine

Radovi u Pljevljima idu planiranom dinamikom, ocijenio predsjednik Opštine

0

U sklopu priprema za 54. MOSI Pljevlja 2017. Predsjdnik Opštine Mirko Đačić obišao je radove na gradskom stadionu, pored Doma Vojske , na Trgu Đorđa Peruničića i u ulici Kralja Petra od zgrade Opštine do Jalije. Kada su u pitanju sportska borilišta atletska tartan staza je najvažniji i najskuplji objekat koji se trenutno gradi u sklopu pripreme za takmičenja na 54 MOSI u Pljevljima, istakao je predjsednik Đačić.

-Trenutno izvođač radova mijenja tlo tamo gdje je bilo loše. Prema riječima predsjednika Opštine  do 10 juna radovi koje izvodi firma „Crnagoraput“, kao član konzorcijuma za radove koji se izvode, će biti završeni. Nakon toga sa radom počinje beogradska firma koja radi sami tartan, kazao je predsjednik opštine Pljevlja

„-Zadovoljan sam sa dinamikom izvođenja radova, izjavio je predsjednik Opštine Mirko Đačić,  rekavši pri tom da se nada da će u toku naredna dva dana biti završena montaža unutrašnje rigole, spoljni ivičnjak je završen a u toku je priprema za asfaltiranje.

Predsjednik je naveo da kompanija“Crnagoraput“ realizuje tri ugovora trenutno. Jedan preko direkcije za saobraćaj, radi na asfaltiranju ulice Oslobođenja.“ To nisu sredstva koja ulaže lokalna uprava“, rekao je – “ ali ulica Oslobođenja je vrlo važna jer prošle godine smo asfaltirali više od polovine njene trase. Ove godine ide nastavak, sanacija pored stovarišta Aroma do restorana Ognjište.

Drugi ugovor koji realizuje „Crnagoraput“ je asfaltiranje gradskih ulica, „Juče i danas se glodalom skida stari završni dio asfalta, niz ulica će biti asfaltirano. Osim toga i put prema manastiru “ Sv. Trojica“, put prema Kamberima, put prema motelu „Vodice“ i sve površine na Stražici“, kazao je predsjednik.

Radovi na trgu „Đorđa Peruničića“ privode se kraju.

Treba napomenuti i dio radova koje izvodi preduzeće čiji smo mi osnivač DOO Čistoća“, rekao je predsjednik, „kao što je rekonstrukcija kamenog zida na rijeci Breznici, i sve ostale radove. Takođe ne treba izostaviti one velike i ogromne radove koji su otvoreni u glavnoj ulici. Lokalno preduzeće “ Ving“ kroz dva ugovora realizuje te radove, Jedan ugovor je adaptacija glavne ulice, odnosno dio od mosta na Breznici do zgrade Opštine, Drugi dio ugovora je adaptacija trotoara na više mjesta u gradu. Sad trenutno se radi dio od Breznice do Jalije. U suštini realizuje se sve što je planirano da se uradi i biće završeno prije MOSI, a čim se igre završe nastavlja se sa radovima. Planirano je da se kompletna „Tršova“ ulica uradi na isti način i sa istim materijalima, kao i dvije ulice pored Parka ispod zgrade Pošte. izjavio je na kraju predsjednik.

autorka, Nataša Knežević,učesnica projekta „Povežimo se informisanjem“, koji realizuje NVO “ Paradoks “ u partnerstvu sa NVO  „Informativni centar Pljevlja“, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore