Naslovna Vijesti Društvo Poslanici glasali: Naknade za majke ukinute

Poslanici glasali: Naknade za majke ukinute

1

Crnogorski parlament usvojio je danas prijedlog zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda od 19. aprila kojim se uređuje pravni status korisnica prava na naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece.

Glasalo je 42 poslanika, 41 je bilo za uz jednog uzdržanog. Na taj zakon podnijeto je deset amandmana, a nije prošao amandman poslanika Liberalne partije Andrije Popovića.

Predlog o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama je usvojen sa 42 glasa od 42 poslanika.

Predlog zakona o izmjenama Zakona o zaradama u javnom sektoru usvojen je sa istim brojem glasova. Takođe istim brojem glasova usvojen je i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore.

Glasovi poslanika

Predlog o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama je usvojen sa 42 glasa od 42 poslanika. Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti; Predlog Zakona o izmjenama zakona o zaradama u javnom sektoru usvojen je sa istim brojem glasova. Skupština je sa 42 glasa poslanika usvojila i: Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnim restriktivnim mjerama; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju; Predlog zakona o izmjeni Zakona o turističkim organizacijama; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore; Predlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na nepokretnost; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturnih dobara; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o skijalištima; Godišnji izvještaj o radu Komisije za hartije od vrijednosti i stanju na tržištu kapitala sa Finansijskim izvještajem za 2016. godinu; Godišnji izvještaj o radu Fonda za zaštitu depozita za 2016. godinu;

Pripremio, Danko Gospić učesnik projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

 

Izvor: portalanalitika.me

1 KOMENTAR

Comments are closed.