POKRET ZA PLJEVLJA -LOGO Vijesti

Pokret za Pljevlja – Vrijeme buđenja


SAOPŠTENJE POKRETA ZA PLJEVLJA

,,Ovaj svijet opasno je mjesto ne zbog lјudi koji čine zlo, već zbog onih koji to posmatraju ne čineći ništa.“, rekao je Ajnštajn. A mi Plјevlјaci ne samo da ne činimo ništa, već i dalјe trpimo i ćutimo o zlu koje nama i našem gradu nanosi ova đavolјe bogata, osiona i korumpirana vlast. Istina je da je ćutanje nekada najbolјi lijek protiv nesreće koja nas je zadesila i najdostojanstveniji otpor svemu  ovom što trpimo od  DPS-ovske vlasti skoro 30 godina. No ćutati se i može, ali trpjeti više ne.

Da našoj sredini treba pomoći nije pravni, a ne smije biti ni politički, već isklјučivo moralni zahtjev. Zbog toga moramo još jednom na ponovlјenim državnim izborima i lokalnim izborima naredne godine odbraniti našu sredinu i u ekološkom, privrednom, kulturnom, sportskom i svakako moralnom smislu. Ovoj vlasti ostavićemo grižu savjesti i prezir prema sebi uz odvratnost koju moraju osjetiti prema svakom zlu (a mnogo ga je bilo) koje su nanijeli ovoj državi i ovom gradu. Vjerujemo, da će ih, ali značajno drugačija vlast i država, jednog dana znati značajno sankcionisati kao krivce, grešnike i pokrovitelјe svih nesreća i naših stradanja. Ne smijemo dozvoliti da bogatstvo ove sredine ,,ubija“ naš grad i svaku pomisao za njegov razvoj. Na našoj plјevalјskoj nesreći ne smije se više izgrađivati sreća u Podgorici. Pažnja i interesovanje Vlade prema ovoj sredini ogleda se samo u izvlačenju koristi od termoenergetskog kompleksa u Plјevlјima, pa zbog toga se prema našim građanima ne pokazuje ni elementarni osjećaj poštovanja njihovih potreba. Sve što dobijamo od nje je prezir prema nama i ignorisanje, odnosno nepoštovanje sopstvenog Ustava i zakona koji su za našu sredinu sudbonosni: Zakon o rudarstvu, Zakon o koncesijama, Zakon o lokalnoj samoupravi…, kao i ugovororene i preuzete obaveze od strane Rudnika uglјa, Termoelektrane i Vlade odnosno Države.

U isto vrijeme DPS kroz svoju diktaturu prijeti, ucjenjuje poslom i zaposlenjem, obećava i vara, dijeli stanove, kredite i funkcije, majkama ukida stečeno pravo, dok u isto vrijeme najavlјuje novi ,,državni“ udar na, inače, loš standard velike većine građana. Tako će pokušati, još uspješnije, da uz izbore kupuju lične karte i duše osiromašenih građana, da ih ponižavaju, sramote i brukaju i njih i njihove pretke i potomke. To svoje ,,demokratsko“ dostignuće DPS-ovska lokalna vlast će pokušati održati i kroz angažovanje  novih-budućih kadrova i ,,doživotnih“ vršioca dužnosti na brojnim funkcijama. Pri tome, neće prezati i od političkog i lјudskog poniženja svojih aktivista, na način što će svoj intelektualni krem prevesti u ulične trgovce. Odgovornost i moralnost oni bi, opet, da izvrgnu ruglu, a za svoju sramotu bi da, ponovo, okrive nas koji tu istinu budemo otkrili građanima.

Pokrenimo se i kroz iskorjenjivanje kriminala ostavimo ovu državu bez njenog najznačajnijeg nacionalnog obilјežja. I neka to bude novi ,,državni udar“ poslije koga će se drugima suditi. A kada lopovi budu branili ono što su stekli, neće biti lјućih boraca za poštene, a protiv lopova.

 

U Plјevlјima, 12.06.2017.god.                                  POKRET ZA PLjEVLjA

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

2 comments on “Pokret za Pljevlja – Vrijeme buđenja

  1. Eon

    A ti se sad, nakon 25 godina politike, probudio?? Dobro jutro vojvodo,,,jesi li se naspavao? A zaboravio kad si koliko ’91. bio član CK SKJ? E neki ljudi zaista obraza nemaju…

  2. Smile

    Znam te tico kad si cavka bila, sto rece narod. Vi ste mnogo gori nego ovi na vlasti. Nedaj boze da vas zapane no srece dolaze kazu u garnizon. Bice jaka baza da zapti okolo filarete i one sto ig ljube

Comments are closed.