Naslovna Sport Fudbal Pljevljima dovoljan i bod za Drugu ligu

Pljevljima dovoljan i bod za Drugu ligu

0

ČETVRTO KOLO BARAŽA ZA PLASMAN U DRUGU LIGU MLADOST LJEŠKOPOLJE-PLJEVLJA

Poslije poraza od Arsenala, Pljevlja će sjutra na drugom gostovanju u baražu za ulazak u Drugu ligu odmjeriti snage sa ekipom Mladosti iz Lješkopolja. U prvoj utakmici ova dva tima, nakon dosta uzbuđenja Pljevlja su slavila sa 3:1. Ta utakmica je pokazala da Pljevlja baš nisu miljenici arbitara, jer je na štetu Pljevlja donešeno nekoliko diskutabilnih odluka, kao što je pogrešan prvi žuti karton Petriću i žuti karton Mrdaku zbog navodnog simuliranja prekršaja za jedanaesterac iako je snimak pokazao drugačije. U Tivtu igrači Pljevalja dobili su neuobičajeno mnogo žutih kartona (pet žutih i jedan crveni), pa je to valjda dovoljna opomena da se čuvaju na ovoj utakmici, jer jednostavno moraju u najjačem sastavu da dočekaju poslednje kolo, nikad uzbudljivjeg baraža. Na ovoj utakmici Pljevlja će biti lišena usliga Danina Talovića i Aleksandra Bulatovića tako da se neće u najjačem sastavu suprostaviti domaćinu.

Aresenal je nakon stoprocentnog učinka u prva dva kola, poražen u Tivtu od Mladosti sa identičnim rezultatom kojim je ova ekipa osvojila bodve na terenu prvoligaša Mladosti na Starom aerodromu. Pobjeda u Tivtu vratila je Mladost u igru za plasman u Drugu ligu, jer eventualnom pobjedom nad Pljevljima tim iz Lješkopolja imao bi šest bodova. Nevolja za Lješkopoljane je što je meč sa Pljevljima poslednji za njih tako da će Pljevlja i Aresnal imati jasniju sliku pred poslednje kolo. Ako Pljevlja pobjede ili osvoje bod protiv Mladosti sigurno su,zajedno sa timom iz Tivta, drugoligaši. U slučaju poraza. od Mladosti, Pljevlja bi morala da pobjede Arsenal u Pljevljima, a u zavisnosti od rezultata utakmice sa Lješkopoljanima, znalo bi se i sa koliko bi golova prednosti morali da savladaju Aresenal.

Ono što je najbitnije za Pljevlja sami odlučuju o svojoj sudbini i zbog toga sa mnogo više olakšanja ulaze u ovu utakmicu od domaćina.

Predsejdnik kluba Saša Drobnjak kazao nam je da je najvažnije da ekipa ostane mirna.

Moramo biti mudri i mirni jer se mi pitamo  svemu i mislim da imamo dovoljno iskustva i dovoljno znanja da na se kraju domognemo Druge lige. Znamo da je ova utakmica poslednja šansa za Mladost i uvjeren sam da će učiniti sve da nas pobejde. Vidjeli ste u Pljevljima da je Mladost jedna dobra ekipa, ali mislim da imamo šansu da dođemo do bodova, jer smo se pripremali za ovu utakmicu duže od njih, imali smo više odmora, ulazimo mnogo mirniji u meč i to je naša šansa. Morao bih da istaknem da smo svi u klubu zahvalni lokalanoj upravi i Sekretarijatu za društvene djelatnosti jer bez njihove pomoć ne bi bili u stanju da odigramo ovaj baraž. Predsjednik Opštine Mirko Đačić i sekretar Mersudin Halilović svaki put su nam izašli u susret i ja im se ovom prilikom zahvaljujem i nadam se da ćemo makar rezultatima pokušati da im se odužimo, kazao je Drobnjak.

Utakmica Mladost Lješkopolje-Pljevlja igra se sjutra na terenu FK Mladost Podgorica na Starom aerodromu od 17 i 30. Kada su u pitanju putni troškovi za sudije Mladost se neće mnogo potrošiti jer će utakmicu suditi je arbitri iz Podgorice. Glavni sudija biće Dalibor Vujisić, a pomoćnici Nenad Živković i Marko Bulatović. Četvrti sudija biće Miloš Adamović, a delegat Radoš Ilinčić.