KOrupcija na lokalnom nivou NVO

Održan okrugli sto na temu: „Dijalog i transparentnost-značajni faktori u razvoju društvene zajednice“


Okrugli sto na temu „ Dijalog i transparentnost-značajni faktori u razvoju društvene zajednice“ održan je  danas u maloj sali Skupštine Opštine Pljevlja. Organizator okruglog stola je  NVO “Da zaživi selo“.

Nakon uvodnog izlaganja organizatora, predstavljeni su rezultati anketiranja naših sugrađana.  Tema ankete bila je korupcija u javnom sektoru.  Anketa je sprovedena nad 300. ispitanika.

Izvršena je dodjela nagrada  pobjednicima na konkursu za najbolje video spotove na temu: „Korupcija u očima mladih“ i prikazani nagradjeni spotovi.

KOrupcija na lokalnom nivou 3

I mjesto i laptop je osvojio autorski tim: Jakša Minić,Miladin Koćalo,Savo Paldrmić.

II mjesto i tablet je osvojio Omladinski klub – Pljevlja, predstavnica mladih – Jelena Luković.

III mjesto i tablet osvojio je Blagoje Brajković.

Zapravo glavna tema okruglog stola bila je diskusija i predlozi za unapređenje saradnje između civilnog sektora i lokalne samouprave. U veoma sadržajnoj i živoj raspravi izrečeni su stavovi i predlozi za unapređenje saradnje, između predstavnika civilnog sektora  i predstavnika lokalne samouprave. Došli su do zaključka da ovakve okrugle stolove treba organizovati češće, kao i da saradnja, dijalog između civilnog sektora moraju da budu na još većem nivou.

Nakon završetka okruglog stola, organizovan je ručak za sve učesnike.

Autor, Danko Gospić učesnik projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore