Naslovna Vijesti Društvo Održan okrugli sto „Asistivna tehnoglogija – Za život bez granica“

Održan okrugli sto „Asistivna tehnoglogija – Za život bez granica“

0

Danas 15.06.2017.god. sa početkom u 12h u hotelu Franca je ordžan  okrugli sto „Asistivna tehnoglogija – Za život bez granica“ u okviru projekta  Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život djece i mladih sa smetnjama u razvoju  koji zajednički  implementiraju  Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Pljevlja“ i OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine u okviru 3. Poziva za projekte prekograničnog programa Srbije i Crne Gore.

Okrugli sto je pozdravnom riječi otvorila Svetlana Dujović, direktorica Dnevnog centra Pljevalja. Ona je upoznala prisutne sa programom okruglog stola i ciljem projekta koji realizuju. Nakon toga prisutnima se obratio predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić. Predsjednik Opštine je pozdravio sve prisutne i izrazio veliko zadavoljstvo zbog prisustva okruglom stolu, kao i zbog realizacije ovog projekta.  Nakon toga pristunima se obratila Jadranka Milić predstavnica Delegacije EU u Crnoj Gori. Prisutnima se obratila i Branka Danilović ispred Centra za socijalni rad Pljevlja i Žabljak.

Nakon uvodnog izlaganja kroz prezentaciju je predstavljen projekat, ciljevi, rad i dosadašnji rezultati. Prisutne su upoznali sa konceptom asistivne tehnologije i primjenom iste sa ciljem podrške djeci sa smetnjama u razvoju.

Na okruglom stolu je prikazan  kratki film o Anđeli, djevojčici  sa Daunovim sindromom. Film su snimili Volonteri  Dnevnog centra.

okrugli sto Asistivna tehnoglogija – Za život bez granica2

Nakon toga, učesnici okruglog stola su iznjeli svoja mišljena i predloge vezane za Projekat, kao i za buduće aktivnosti.

Realizacija projekta je  značajno podržana od strane lokalnih partnera – Javna ustanova Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Berana, Gimnazije „Tanasije Pejatović“, Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Zračak nade”, Udruženje građana Zlatiborski krug i Osnovne škole za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju „Miodrag V. Matić“.

Autor, Danko Gospić učesnik projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore