Naslovna Kultura Odigrana monodrama „Naši dani“

Odigrana monodrama „Naši dani“

0

Drugo veče manefestacije XXXI DANI HUMORA I SATIRE “VUKO BEZAROVIĆ”

15.06.2017. godine u 20:00 časova u sali Doma vojske odigrana je monodrama “Naši dani” po tekstu Radoja Domanovića. MOnodramu je adaptirao, režirao i igra, glumac Radoslav Milenković.

O monodrami razgovarali smo sa glumcem Radoslavom Milenkovićem.

“Naši dani se mijenjaju koliko se mjenjaju po javnosti, zapravo taj privid, suština se ne mijenja i ljudska priroda se ne mijenja, sve što je Domanović pisao odnosilo se na Obrenoviće u Srbiju i to krajem 19. vijeka i početkom 20. vijeka. Domanović je jedan genijalan pisac. Kao i svi genijalni pisci, on je pisao o ljudskoj prirodi a to nije specijalnost toga doba i našeg naroda, to je svojstveno ljudima, sva ta pohlepa, nezasita žudnja za vlašću, koja se prepoznaje i danas a vjerovatno za uvjek samo što je po javnosti nešto drugačija. On je opisao nekakve monstrume i moralne nakaze svoga doba, a tu pripovetku kao i sve velike priče svaka generacija  prepoznaje”– rekao je glumac Radoslav Milenković.

On je dodao da je ovo bio 1595 put kako igra ovu monodramu, a pred Pljevaljskom publikom prvi put, a da je igra od 1984. godine

Autorka,Slađana Gorgievska, učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.