Naslovna Najnovije vijesti Od utorka inspekcijski nadzor na graničnom prelazu Ranče

Od utorka inspekcijski nadzor na graničnom prelazu Ranče

0

U cilju smanjenja gužvi na graničnim prelazima, u periodu ljetnje turističke sezone, obezbijeđen je granični inspekcijski nadzor na graničnom prelazu Ranče.
Na graničnom prelazu Ranče (Pljevlja), počev od utorka, 20. juna 2017. godine, svakog utorka i četvrtka, dozvoljeno je uvoziti hranu za životinje.
Inspekcijsku kontrolu na ovom graničnom prelazu vrše veterinarski inspektori iz Pljevalja, u vremenu od 8 do 16h.  inspekcijske kontrole prilikom uvoza navedenih roba na ovom graničnom prelazu  vršiće se tokom trajanja ljetnje turističke sezone.

Uprava za bezbjednost hrane poziva sve uvoznike i špeditere (lica odgovorna za pošiljku) da pravovremeno prijave dopremu pošiljke životinja, hrane životinjskog porijekla, hrane za životinje ili nus proizvode životinjskog porijekla u propisanom roku – najmanje jedan radni dan prije očekivanog prispijeća pošiljke na granično inspekcijsko mjesto graničnom veterinarskom inspektoru, kao i na punu saradnju sa nadležnim inspektorom i izvršavanje ostalih propisanih zahtjeva prilikom uvoza.

Takođe, potrebno je da svi uvoznici odnosno subjeki u poslovanju hranom ili hranom za životinje koji posjeduju važeća rješenja za uvoz (rješenja o ispunjenosti prethodnih veterinarsko zdravstvenih uslova za uvoz), a žele da uvoz hrane za životinje odnosno živih životinja realizuju preko graničnog prelaza Ranče, podnesu zahtjev Upravi radi izmjene rješenja.

Naknadu troškova za izvršeni veterinarsko sanitarni pregled plaća uvoznik u skladu sa Odlukom o visini naknade za izvršene veterinarsko-sanitarne preglede u prometu preko granice Crne Gore.

Autor, Danko Gospić učesnik projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore