Naslovna Vijesti Društvo Dok jedni grade, drugi ruše

Dok jedni grade, drugi ruše

0

Kada će konačno sazreti svijest naših sugrađana, da sve što se napravi u gradu ne treba rušiti, već čuvati kao što se čuva svoje?

Iako se mnogi trude da dovedu do što boljeg stanja naš grad, pogotovo sada pred MOSI, kada će nam u goste doći mnogo sportista sa strane, drugi uporno ruše, razvaljuju i demoliraju.

Slika našeg grada je slika nas samih, naše kulture, našeg mentaliteta, kućnog vaspitanja, što znači da su Pljevljaci nekulturni, da su im roditelji vrlo niskog nivoa mentaliteta i kulture, čim ne uspijevaju da vaspitaju svoju djecu da ne treba uništavati sve oko sebe, već naprotiv graditi i stvarati.

Tako nas drugi zamišljaju i vide, kada ugledaju sliku “ NAŠEG“ grada.

Uzalud mnogi upravo sada rade i  muče se kada nam izgledaju ovako vrata na Domu kulture, a u blizini je „pametna klupa“, takođe baš lijepo dotjerana za goste.vrata2

Kome se obratiti? Nadležnim organima? Školama? Ne.

Roditelji, porodica je primarna jedinica jednog društva u kojoj se mlado biće vaspitava i uči. Stoga, budimo primjer našoj djeci u svemu i potrudimo se da budu bolji ljudi, radi njih samih i njihove budućnosti.

 

autor, Nataša Knežević, učesnica projekta“Povežimo se informisanjem“ koji realizuje NVO „Paradoks “ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavod za zapošljavanje Crne Gore.