Dodjela luca R. Pavlovic Alma.Still002 Vijesti

Dodjeljene „Luče“ u O.Š. „Ristan Pavlović“


U Osnovnoj školi „Ristan Pavlović“ dodijeljene su diplome „Luča.“  Jedanaest učenika škole svojim radom i marljivošću zavrijedilo je ovo priznanje. Za đaka generacije izabrana je Marija Đurović.

Prema riječima direktora škole Dragana Tošića, dodjela „Luča“ je poseban dan za školu koji je uz dan škole i prijem prvaka najsvečaniji dan u godini.

Ove školske godine deveti razred je pohađalo 84 učenika, a njih 11, ili 13 odsto je zavrijedilo diplomu „Luča“. Diploma „Luča“ je priznanje za devetogodišnji rad i zalaganje, diploma za usvojeno znanje, a znanje je najveće bogatstvo – kazao je direktor Tošić poželjevši sreću i uspjeh Lučonošama u životu i budućem školovanju.

On je posebno zahvalio roditeljima koji su, kako je rekao, izuzetno važna karika u obrazovnom sistemu.

Diplome „Luča“ dobili su: Ivana Čolović, Teodora Jelovac, Ksenija Anđušić, Marija Đurović, Isidora Kujundžić, Atila Kujundžić, Jelisaveta Leovac, Anđela Leković, Teodora Despotović, Nevena Bojović i Dušica Nenadić.

 

Autorka,Slađana Gorgievska, učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.