DSC_0009-3 Sport

Rudar u Čelendž Kupu


POSLEDNJE KOLI MINI LIGE ZA OPSTANAK

Rudar-Ivangrad 26:26 (10:13)

Dvorana S.C. „Ada“. Gledalaca oko 300. Sudije: Novica Mitrović i Miljan Vešović (oba iz Podgorice). Sedmerci: Rudar 2(2), Ivangrad 3(3). Isključenja Rudar 6 minuta, Ivangrad 10 minuta.

RUDAR: Milović, Marković, Dujović 6, Gazdić 3, Beljkaš, Grujičić 6, Tošić 2, Matović, Knežević 4, Aničić 2, Ćorsović, Andesilić, Đačić 1, Vojinović 2, Pejović.

IVANGRAD: Trifunović, Anđić, N. Marsenić 7, Đurašković 1, F. Marsenić 6, Doljšak, Radičević 3, Jevrić, Folić 2, Radević 5, Kastratović, Bakić, Popović 2, Femić.

Rudar je uspio da osvoji bod protiv Ivangrada i izbori prvo mjesto u mini-ligi za opstanak. Pošto je Budvanska Rivijera suspendovana iz takmičenja, Rudar je zvanično četvrti i na taj način Pljevljaci su izborili pravo da se, iako su se grčevito borili za opstanak,  takmiče u Čelendž Kupu. Sigurni smo da u ni u klubu nisu na kraju očekivali ovakav rasplet sezone u kojoj je ekipa u jednom trenutku bila na ivici ambisa. Međutim kada je bilo najpotrebnije, zaigrali su srčano borbeno bez kalkulacija i to se isplatilo.

Od samog početka gosti su pokazali da žele da se revanširaju Rudaru za poraz na svom terenu i preotmu lidersku poziciju i plasman u Evropu, ali nisu u tome uspjeli iako su veći dio utakmice vodili. Poslednjih desetak minuta igralo se gol za gol i na kraju rivali su podjelili bodove.