vladimir-i-kosara-predstava01 Obavještenja

Pozorištna predstava “Sveti i prokleti”U Domu vojske 24.05.2017. godine u 20:00 časova održaće se pozorišna predstava „Sveti i prokleti“, ulaz će biti slobodan.

Predstava je rađena po tekstu i režiji Obrada Nenezića tragedija inspirisana legendom o  Vladimiru i Kosari.

Izvanredni dramski tekst Obrada Nenezića koji osvaja od samog početka, dobro uklopljena gluma, scenski govor, kostimografija i scenografija, dostojno pričaju sagu o velikoj ljubavi, ali i o vrlini, dobru i zlu koji su u osnovi ljudske prirode i svijeta. U središtu autorove pažnje, u šekspirovski postavljenom komadu, ipak je bila ljubav.

U ovoj predstavi uloge igraju: Dragiša Simović, u ulozi cara Samuila, Vukan Pejović, kao nesuđeni kralj Radomir / iguman Isaije, Miro Nikolić kao pop Dukljanin, Vladimir Cerović u ulozi glasnika, a posebno Filip Đuretić koji je igrao cara Vladislava.

foto, Barinfo.me

Pripremila, Sladjana Georgievska – učesnica projekta „Povežimo se informisanjem“


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>