image-0-02-05-9479b412e27faad41097f4d3ea9461fa57db83abe03b0fee7caa8c0cf3ffc2e4-V Sport

Pionirke AOK Rudara bronzane na državnom prvenstvu


U subotu 13. maja se u sportskom centru “Topolica” odigrao finalni turnir u odbojci, konkurencija pionirki, djevojčica rođenih 2002. i mlađe. U polufinalnim mečevima su se sastali ekipe Morače i Luke Bar te ekipe Galeba i Rudara. Obje barske ekipe su svoje polufinalne mečeve riješile u svoju korist  rezultatom 3:0.

Meč za treće mjesto između ekipa Morače i Rudara protekao je u velikoj borbi, djevojčice iz Pljevalja su vodile tokom većeg dijela susreta, ali se igračice Morače nisu predavale i susret odvele u peti set. U petom setu nakon početnog vođstva Morače, Rudar serijom dobrih servisa i poena pravi razliku i rešava ovaj meč u svoju korist, za treće mjesto u pionirskoj konkurenciji.

U finalu, barski duel, ekipa Luke Bar dobrim servisima i uz manje grešaka pravi prednost od 2:0 u setovima, da bi se “galebice” naknadno probudile, ušle motivisanije u nastavak meča, uz podršku djevojčica sa tribina vezale dva solidna seta i odvele ovo finale u peti set.

U poslednjem periodu igre, “Galebice” na promjeni strana vode 8:4, da bi “sirene” okrenule na 12:10 i tu se zaustavile. Mini serijom poena iz bloka, napada i servisa pionirke Galeba dolaze do trijumfa čime su uspješno odbranile titulu osvojenu i prošle godine u pionirskoj konkurenciji.

Dakle AOK Rudar nastavio je nisku medalja, jer od kada je osnovan ovaj klub svake godine u mlađim kategorijama osvajana je najmanje jedna medalja na državnim prvenstvima. Ove godine put do medalje bio je izuzetno težak, jer da bi se plasirale na finalni turnir pionirke AOK Rudara morale su da prođu dva kruga kvalifikacija

Na ovom turniru za AOK rudar nastupale su: Anastasija Andrić, Sara Palibrk, Danica Peruničić, Milica Vučetić, Jelica Đuroviuć, Anđela Sokić, Janja Knežević, Majda Čakar, Teodora Leovac, Nevena Bojović, Anica Jelovac, Anja Stevanović, Maša Vukčević i Nikolina Čolović. 

Treba napomenuti da su kadetkinje AOK Rudara predhodnog vikenda prošle prvi krug kvalifikacija, a kao i pionirke moraće još jedan da putu do finalnog turnira.