oprasivanje u plasteniku NVO

Obuka mladih u oblasti plasteničke proizvodnje i pčelarstva


U okviru projekta „Kreiranje održivih preduslova za samozapošljavanje mladih sa seoskog područja u oblasteničke proizvodnje i pčelarstva“ koji realizujue NVO „Da zaživi selo“,  raspisan je Javni poziv.

PREDMET JAVNOG POZIVA:  Obuka mladih u oblasti plasteničke proizvodnje i pčelarstva.

DEFINICIJA KORISNIKA PODSTICAJNIH SREDSTAVA: mladi sa seoskog i prigradskog područja Pljevalja,  uzrasta  od 15 do 35 godina.

PREDMET PODRŠKE: Predmet podrške ovog Javnog poziva je nabavka i davanje na korišćenje 5 plastenika (5 najbolje rangiranih će dobiti na korišćenje po jedan plastenik) i 15 oformljenih pčelinjih društava (5 najbolje rangiranih će dobiti na korišćenje po 3 oformljene pčelinje zajednice).

USLOV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA PODRŠKU: Pravo na učešće i podršku kroz ovaj Javni poziv može se ostvariti pod uslovom:

  • da su mladi  uzrsata od 15 do 35 godina života u trenutku objavljivanja Javnog poziva;
  • da su mladi sa seoskog i prigradskog područja Pljevalja;
  • prijavljeni kadnidati moraju pohadjati obuke u trajanju od jednog mjeseca za oblast pčelarstva ili oblast plasteničke proizvodnje;
  • prijavljeni kadnidati moraju pohadjati obuke u trajanju od jednog mjeseca za izradu biznis plana i  programima samozapošljavanja;

Napomena: Broj polaznika je ograničen (za oblast plasteničke proizvodnje predvidjeno je 10 polaznika i za oblast pčelarstva 10 polaznika). U slučaju većeg broja prijavljenih kandidata, prednost će imati: nezaposlena lica, korisnici MOP-a i lica čija domaćinstva ne posjeduju plastenik ili pčelinja društva. 

Kako se prijaviti: ime i prezime, godište, kontakt telefon poslati na mejl organizacije: dazaziviselo@yahoo.com ili putem telefona (068/463-445; 067/821-399). 

Konkurs je otvoren od 10. maja do 1. juna 2017. godine.

Javni poziv