Radionica korupcija 2 NVO

Kako smanjiti korupciju na lokalnom nivouDana 13. maja sa početkom u 11. časova u sali Skupštine  Pljevlja, za predstavnike civilnog sektora, održan je seminar na temu „Kako smanjiti korupciju na lokalnom nivou“. Projekat realizuje NVO „Da zaživi selo , a podržan je kroz program „Misli lokalno-djeluj lokalno!- Borba protiv korupcije na lokalnom nivou“ koji realizuje Centar za građansko obrazovanje (CGO), u saradnji sa NVO „Bonum“ iz Pljevalja, NVO Inkubator iz Kotora  i NVO Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Podgorice, a finansira ga Evropska unija.

Seminarske teme su bile vezane za:

  1. Civilni sektor-posrednik između građana i lokalne samouprave (primjeri dobre prakse, predlozi za uspostavljanje kvalitetnije saradnje i rješavanje potencijalnih problema)
  2. Mogući pravci saradnje sa organima lokalne uprave- lokalna samouprava na usluzi građana (ali i lokalnim obrazovnim, zdravstvenim ustanovama, kao i lokalnim javnim preduzećima)
  3. Mogući načini podizanja svijesti građana o značaju borbe protiv korupcije na lokalnom nivou

Radionica korupcija

Seminar pripremila i izvodila: mr Milana Čabarkapa-Macanović, saradnica u nastavi na Fakultetu  pravnih nauka

autor, Nataša Knežević – učesnica projekta „Povežimo se informisanjem“


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>