Vijesti

Demokrate – Pljevljaci sada je vrijeme za solidarnost


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

 Koordinacioni Odbor Demokrata Pljevlja

Pljevljaci – dobro je poznato humani su ljudi. Odazivaju se na sve moguće pozive kada je pomoć nekome potrebna. Bolesnoj djeci širom Crne Gore, akcije prikupljanja pomoći za stare i siromašne i još mnogo drugih primjera.

Dragi sugrađani, sada je vrijeme za solidarnost kako bismo pomogli sami sebi, sada je vrijeme da budemo humani prema nama samima. Prema svojoj djeci, svojim starima – svim građanima i građankama Pljevalja.

Zagađenost vazduha u Pljevljima kulminirala je 29.1 i sada nije vrijeme za ćutanje. Nije vrijeme za šaputanje i okupljanje oko tabli sa smrtovnicama kojih je svakog dana sve više – vrijeme je da zajedno, svi ustanemo i kažemo DOSTA! Vrijeme je da pitamo ko je to odgovoran i ko je dužan da po svim zakonima preduzme mjere i reaguje u ovoj ekološkoj katastrofi.

To je neophodno kako ne bismo postali ljudi koji će pozivati Crnu Goru da u pojedinačnim slučajevima spašava našu djecu!

Ovo nije poziv radi političkih prepucavanja, ko je za Pljevlja bolji ili gori, ko je za opštinu uradio više ili manje – ovo je poziv za sve Pljevljake – male i velike, Srbe i Crnogorce, Muslimane i Bošnjake, Hrvate, poziv za direktore, inžinjere, profesore i rudare, za službenike i pekare, za muškarce i žene da ustanu i stanu‚u  odbranu svoje egzistencije u Pljevljima!

Gradu od čije privrede i danas živi Crna Gora. Ovo je poziv za sve one koji žele da dišu i žive, slobodno šalju djecu u vrtiće i škole, idu na posao, a ne kod ljekara.

Pozivamo vas da ne ćutimo zajedno, već da zajedno ustanemo i kažemo dosta trovanju!

 Pljevljaci, ovo je pitanje za pobjedu – ne za podjelu!