Naslovna Najnovije vijesti SD Pljevlja – Kočničari gube bitku za drugi blok termomektrane „Pljevlja“

SD Pljevlja – Kočničari gube bitku za drugi blok termomektrane „Pljevlja“

2

SAOPŠTENJE OO SD PLJEVLJA

Efikasna valorizacija prirodnih bogatstava je preduslov snažnog ekonomskog razvoja Crne Gore i Pljevalja, a tu u prvom redu mislimo na ugalj zbog njegove količine i kvaliteta, ali i na ostale mineralne sirovine koje su podjednako važne.

Naš grad sa punim pravom nazivaju rudarsko energetskim kompleksom, a donošenje odluke o izgradnji II bloka Termoelektrane je veoma važno za nas Pljevljake kao najzainteresovanije strane za izgradnju pomenutog objekta. U proteklom periodu, bili smo svjedoci suočavanja raznih argumenata za i protiv, koje se oslikalo i na glasanje u Skupštini Crne Gore i na  odlučivanje Odbora direktora Elektroprivrede. Tranzitna trojka (SDP-URA-DEMOS) je jasno rekla NE ovom projektu, kao i kontrolor rada Odbora direktora Elektroprivrede Dejan Mijović koji je, predstavljajući sebe kao aktivnog člana tog tijela, glasao jedini protiv, iako njegov glas nije važio jer nema zakonskog osnova da učestvuje u glasanju, a sve sa ciljem da u medijima obrazloži svoj stav, odnosno stav tranzitne trojke.  Ovakvim reakcijama se pokazalo da su pojedini spremni da zarad dnevnog politikanstva i ubiranja sitnih političkih poena spriječe razvoj sjevera.

Po nama, glasanje protiv podrazumijeva ukidanje 1200 radnih mjesta do 2020. godine, nemogućnost otvaranja novih radnih mjesta, dalje iseljavanje naših sugrađana i stagnaciju razvoja i Pljevalja i sjevera Crne Gore. Glasanje protiv je glasanje protiv rješavanja ekoloških problema, energetske nezavisnosti Crne Gore i sigurnosti u snabdijevanju električnom energijom.

Ovo nijesu predizborni trikovi već realni i ostvarljivi ciljevi. Izgradnja  Drugog bloka sasvim sigurno pokreće i druge privredne aktivnosti što će rezultirati, u naredne četiri godine, snažnijim razvojem Pljevalja a samim tim i Crne Gore, a Socijaldemokrate će, kao i do sada, biti dio tima koji će ovaj projekat i implementirati.

OO Socijaldemokrata Pljevalja

 

2 KOMENTARA

  1. Pa dobro onda Alene , hajde da odustanemo. Vratiti Rudnik u drzavno vlasnistvo je gotovo nemoguce. Prodati polovinu I diktirati uslove vlasnicima isto tako nije moguce. Ni u vecim drzavama. Raditi najvise I najbolje sto se moze u datim okolnostima, mislim da je to sustina za sada.

  2. „U proteklom periodu, bili smo svjedoci suočavanja raznih argumenata za i protiv…“ O cemu vi to gospodo demokrate?
    U poslednjih 70 godina smo svi bili svjedoci pustosenja i rasturanja cjelokupnog prirodnog bogatstva pljevaljskog kraja. Pljevlja su bila, bice i ostace najobicnija kolonija iz koje se samo crpe rudna i druga bogatstva po principima nekadasnjih africkih kolonija koje su davno nestale. Kakva radna mjesta i bakraci.
    Vi ili ste coravi i ludi ili je nesto drugo po srijedi. Nemojte nam vrijedjati zdrav razum i nemojte nas praviti budalama jer je nase pamcenje duze od mandata pljevaljskih dusebriznika koji su se odlicno snasli u drzavnim preduzecima i podgorickim jaslama.

Comments are closed.