Naslovna Najnovije vijesti Završena “Danska škola fudbala”

Završena “Danska škola fudbala”

0

Danas je završena “Danska škola fudbala”. Ovaj humanitarni projekat pod nazivom „Otvorene zabavne škole fudbala” okupio je oko 10.000 djece iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Kosova, uzrasta od 5 do 12 godina.

Danas je završena “Danska škola fudbala”. Riječ je o humanitarnom projektu pod nazivom “Otvorene zabavne škole fudbala”, koji je okupio oko 10.000 djece iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Kosova, uzrasta od 5 do 12 godina. Nakon sedam godina zastoja škola je zvanično počela na glavnom terenu gradskog stadiona u Pljevljima u ponedjeljak 15-og avgusta, a završena je danas. Projekat su podržali Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja i FSCG. Školu je vodilo 12 trenera iz našeg grada, a lider svih trenera bio je profesor fizičkog vaspitanja Albin Kondo. Prvi put domaćin u Crnoj Gori bio je klub koji ima mušku i žensku fudbalsku ekipu. Riječ je o fudbalskom klubu Breznica.

danska skola fudbala 9999

danska skola fudbala 3

danska skola fudbala 5

Pored djece iz fudbalskog kluba Breznica u događaj su bili uključeni i dječaci iz FK Rudar i FK Nort Star.  Lider škole trener FK Breznica Zoran Vuković, kazao je da će lopte koje su dobili za rad dječaka i djevojčica pokloniti gradskim i seoskim školama u Pljevljima. On je istakao da su priliku da se nađu na terenu pod Golubinjom u toku Danske škole fudbala imala sva zainteresovana djeca, iako se neka od njih ne bave ovim sportom.

Nakon zatvaranja ovogodišnje Danske škole fudbala, naše najmlađe sugrađane, polaznike ove škole zamolili smo da nam kažu svoje utiske.