Naslovna Sport Košarka „Baci drogu u koš“ deveti put

„Baci drogu u koš“ deveti put

4

Od 16-18.avgusta 2016. godine u Sportskom centru „Ada“, u organizaciji opštine Pljevlja, Sekretarijata za društvene djelatnosti,  održaće se jedan od najboljih turnira u basketu 3×3 „Baci drogu u koš“. Ovaj turnir do sada je bio najposjećenija sportska manifestacija, turnirskog tipa, u Pljevljima, a organizatori najavljuju da će tako biti i ove godine.Prijava ekipa za ovaj turnir je  12.avgusta u Sekretarijatu za društvene djelatnosti opštine Pljevlja, ili na tel 068-213-233. Kotizacija za muške ekipe je 30,00€, a za djevojke je bespplatna. Igrači  moraju biti stariji od 16 godina, a ekipa ukupno broji četiri člana.

Veliki broj ljubitelja košarke moći će da uživa u uzbudljivim basketima, a za finalno veče je spremljen i mini koncert HIP HOP grupe WHO SEE koja će zabavljati publiku, saopšteno je iz Sekretarijata za društvene djelatnosti.

baci drogu u kos 1
Do sada se turnir održavao na terenu pored Gimnazije, ali zbog loših vremenskih uslova poslednjih par godina koji nisu išli na ruku organizatorima  odlučeno je da se ovaj turnir premjesti u „Adu“. Nagradni fond turnira je 2.000 eura, od toga pobejdniku u muškoj konkurenciji pored pehara i diplome pripašće 600 eura, drugoplasiranom timu 350, a trećeplasiranoj ekipi 150 eura. Pobjedničkoj ekippi u ženskoj konkurenciji pripašće 300 eura, poraženom timu u finalu 200 eura i trećelasiranoj ekipi 100 eura. Neće izostati ni takmičenje u šutiranju trojki, a pobjednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji pripašće po 100 eura. Najmlađi će se takmičiti u šutiranju slobodnih bacanja, a pobjednicima će pripasti po 50 eura.
Organizator se potrudio da ove godine pored nagrada za same učesnike, obezbjedi i nagrade za publiku.
Iz Opštine Pljevlja se zahvalili svima koji su prepoznali ovaj vid sportske manifestacije kao jednu od značajnih u Pljevljima i na taj način pomogli da se realizuje ovaj odlični projekat. Generalni sponzor turnira je Rudnik uglja AD Pljevlja, a ostali sponzori su Kancelarija za sport i mlade Vlade Crne Gore, Turistička organizacija Pljevlja, Sindikat Rudnika uglja, Slavija komerc, CKB banka, DOO „Vodovod“, NLB banka, Konfekcija papić, Rotari klub Pljevlja, GM kafa i Pekara Napoli. Za razliku od ranijih turnira ovoga puta nije bilo medijskih sponzora.

Tekst je napisan u okviru javnog rada „Informacija dostupna svima“

4 KOMENTARA

  1. Od kada je termin turnira promijenjen za drugu polovinu avgusta, a lokacija odigravanja u dvoranu, tuurnir je izgubio svaku draž u odnosu na prve godine, kada se igrao krajem jula na terenu ispred Gimnazije. Organizatori, razmislite o ovome.

Comments are closed.