Naslovna Vijesti Društvo Posledica sinoćnjeg nevremena – Voda nije za piće, sela bez struje

Posledica sinoćnjeg nevremena – Voda nije za piće, sela bez struje

1

Iz Zdravstveno-sanitarne inspekcije područne jedinice Pljevlja saopštili su da zbog povećane mutnoće voda sa sva tri gradska voda nije za piće. Povećana mutnoća vode je posledica sinoćnjeg nevremena koje je zadesilo opštinu Pljevlja.

Sinoćnje nevrijeme izazvalo je veliku štetu na distributivnoj mreži na području opštine Pljevlja, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Elektroprovrede Crne Gore. Seosko područje trenutno nema električnu energiju dok je grad uredno snabdjeven. Vjetar orkanske jačine srušio je preko 100 stubova niskonaponske mreže i 20 dalekovodnih stubova. Zbog toga su u prekidu svi 35 kV dalekovodi koji snabdijevaju električnom energijom seosko područje Pljevalja.

Polomljen dalekovod 2

Polomljen dalekovod
iz Službe za odnose sa javnođću EPCG kažu da su sve raspoložive ekipe Regiona 7 (Pljevlja, Žabljak, Šavnik) na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

1 KOMENTAR

  1. Tuzni i jadni su zemlja i grad sa ogromnim vodnim potencijalima koji u 21. vijeku nemaju rijeseno pitanje kvalitetnog i urednog vodosnabdijevanja. Treba da se pokriju usima svi oni koji su odlucivali i odlucuju o buducnosti ovog grada u zadnjih 30 godina …

Comments are closed.