Naslovna Vijesti Informacije dostupne svima „Osnaženi do ciljeva“

„Osnaženi do ciljeva“

0

Udruženje paraplegičara Pljevlja realizuje projekat „Osnaženi do ciljeva“, koji je podržan od Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, Lutrije Crne Gore.

Cilj projekta je Integracija osoba sa invaliditetom u društvo kroz jačanje njihovog samopouzdanja.

Kako nam je kazala predsjednica Udruženja Mira Topović, projekat traje 4 mjeseca. U toku je psihološko savjetovalište u okviru kog je angažovana psihološkinja, koja radi dva puta nedjeljno u prostorijama udruženja paraplegičara, po 2 sata. Realizuju se grupne i individualne seanse sa psihološkinjom. Ova aktivnost se realizuje u toku dva mjeseca.

U mjesecu aprilu će se održati radionice na teme ljudskih prava osoba sa invaliditetom, gdje su učesnici članovi udruženja.

Takođe, planirana je izrada priručnika u kom će se na jednom mjestu obuhvatiti pozitivno pravni propisi , kako domaći, tako i međunarodni , i koji će osobama sa invaliditetom pomoći u ostvarivanju svojih prava, jer će u njemu biti sadržano i kome , kako i na koji način se mogu obratiti i ostvariti svoja prava koja su im zagarantovana, kazala je Topović.

 

Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta podržanog od Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću Lutrije Crne Gore.