Naslovna Kultura Uspavana Štrecilija

Uspavana Štrecilija

0

Sinoć je u sali Domu vojske održana premijera dječje predstave Dramskog eksperimentalnog studija- “Uspavana Štrecilija”. Predstava je rađena po tekstu i u režiji Tode Nikoletića, a u predstavi su glumila djeca amateri, učenici osnovnih škola.

PUBLIKA STRECILIJA

 

STRECILIJA PUBLIKA1

Neposredno pred početak predstave u holu Doma vojske održana je foto izložba, kao podsjećanje na gradsko Narodno pozorište u Pljevljima.

STRECILIJA222
Predstava Uspavana Štrecilija rađena je po tekstu i u režiji Toda Nikoletića, a u predstavi igraju djeca amateri, učenici osnovnih škola: Nejra Polovina, Darija Dukić, Tea Drobnjak, Ivana Milikić, Lazar Pupović, Helena Kostić, Ana Vraneš i Anđela Knežević.

STREC

Ono što su ova djeca pripredila teško je opisati, a po ko zna koji put Dramski eksperimenatlni studio je pokazao da je prva šteta što ova organizacija nije, a zaslužila je, da postane kulturna gradska ustanova.

STRECA
Predstavu će narednih dana pogledati i mališani vrtića Eko bajka, djeca Zračka nade i Dnevnog centra, kao i djeca svih osnovnih škola sa područja naše Opštine.

USPAVANA STRECA

Podjećanje na Gradsko narodno pozorište u Pljevljima
U organizaciji Dramskog eksperimentalnog studija u holu Doma vojske otvorena je foto izložba, kao podsjećanje na Gradsko narodno pozorište u Pljevljima.

MERSUDIN HALILOVIC

Izložbu je otvorio Mersudin Halilović, sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti.
Novembra 1949 godine Vlada Narodne republike Crne Gore svojom odlukom formirala je Narodno pozorište u Pljevljima. Istom odlukom formirana su pozorišta u Nikšiću, Kotoru i Podgorici dok je u Cetinju i ranije djelovalo profesionalno pozorište.

PUBLIKA IZLOZBA

PUBLIKA IZLOZBA1

Prva predstava koja je postavljena na sceni Narodnog pozorišta u Pljevljima bila je “Običan čovjek” Branislava Nušića a režirao je Petar Milosavljević.

PETAR MILOSAVLJEVIC

Milan Stanković je uz zvuke frule podsjetio Pljevljake na prošlost.

SLAVKO SANDIĆ

Prisutnima se obratio i Slavko Sandić iz Dramskog eksperimanetalnog studija.
Narednih petnaestak dana u holu Doma vojske zainteresovani pljevljaci mogu pogledati foto izložbu i podsjetiti se na postojanje Gradskog narodnog pozorišta u Pljevljima.

FOTO MIKO MITROVIĆ