Naslovna Vijesti Društvo U vrtiću “Eko bajka” sprmaju se za Dan majki

U vrtiću “Eko bajka” sprmaju se za Dan majki

0

U dječijem vrtiću “Eko bajka” trenutno se radi na pripremi Osmomartovske izložbe čestitki, za dan kada će mališani svu pažnju posvetiti svojim majkama.Iako je februar mjesec u kojem se u JPU “Eko bajka “ odmaraju od važnih datuma I slavlja, to nikako ne znači da se u ovoj predškolskoj ustanovi manje radi. Aktivnosti u vrtiću svaki dan su promjenljive, edukativnog karaktera i veoma kreativne. U tom cilju svi članovi kolektiva JPU „Eko Bajka“ učestvuju u realizaciji mnogih aktivnosti, bilo da je riječ o predstavama, izradi čestitki, ili kostima. Trenutno se uveliko radi na pripremi Osmomartovske izložbe čestitki, za dan kada mališani svu pažnju posvete svojim majkama. S obzirom na uzrast grupe koju smo posjetili , a to je mlađa grupa mališana uzrasta od tri godine, vaspitačice su te koje u svakom trenutku moraju kontrolisati šta mališani rade.
U drugim grupama u vrtiću igraju se Muzičke stolice, pleše se uz dječije pjesme I uče pjesmice koje će mališani recitovati svojim majkama 8. marta, dok su ovajb neuobičajeno topao februarski dan predškolci iskoristili za uživanje u šetnji kroz prirodu.
Napomenućemo i to da je 16 februara 1903 godine osnovano prvo obdanište u Crnoj Gori, a prvo organizovano okupljanje djece predškolskog uzrasta u Pljevljima počelo je 1946. godine otvaranjem obdaništa u koje je upisano 40-oro djece. Od tada do današnjih dana predškolska Ustanova u Pljevljima vezana je za vaspitanje i obrazovanje djece predškolskog uzrasta.
U Dječji vrtić „Eko bajka“, u školskoj 2015/2016. godini, u matičnom objektu u Pljevljima, objektu u Žabljaku i vaspitnoj jedinici Lane upisano je oko 480 djece u 18 vaspitnih grupa.