Naslovna Najnovije vijesti Salihović završio pojedinačna takmičenja u Lilehameru

Salihović završio pojedinačna takmičenja u Lilehameru

0

Najbolji crnogorski skijaš Eldar Salihović završio je sa pojedinačnim nastupima na Olimpijskim igrama mladih u Lilehameru. Na žalost Salihović nije uspio da završi prvu trku u slalomu gdje je po rezultatima trebao da se plasira među najboljih petnaest takmičara. Salihović je i pored toga što je staza bila zaleđena i izuzetno zahtjevna počeo agresivno. Bila je vidljiva želja kod člana Skijaškog kluba Rudar da ostvari što bolji rezultat, ali proklizao je kod jedne kapije završio takmičenje. Koliko je staza bila teška najbolje govori činjenica da, sedam takmičara koji se među prvih petnaest u svijetu, nije uspjelo da završi trku. Inače na startu se pojavio 61 takmičar, a Salihović je startovao kao 51.
Podsjetimo prije dva dana Eldar se takmičio u veleslalomu i od 60 takmičara završio trku na 33. mjestu. Druga naša takmičarka, članica Skijaškog kluba Trojeručica iz Bara Nadežda Milošević nije uspjela da završi trku u veleslalomu, dok je u slalomu bila 26. od 60 takmičarki koliko se pojavilo na startu.
Sjutra je posleldnji dan takmičenja u alpskom skijanju u paralel miksed timskom takmičenju, a već narednog dana je svečana ceremonija zatvranja Zimskih olimpijskih igara mladih koje je ove godine u Lilehameru okupilo takmičare iz 60 zamalja svijeta. Samo učešće na ovom takmičenju predstavlja jedno veliko isksutvo za Salihovića, a do kraja sezone Eldar će učestvovati na nekoliko trka u regionu gdje će pokušati da sakupi što veći broj bodova kako bi naredne sezone ima bolji rejting u juniorskoj kategoriji u kojoj se takmiči od ove sezone.