Naslovna Sport Fudbal Rudar remizirao sa Bate Borisivim

Rudar remizirao sa Bate Borisivim

0

FK RUDAR – FK BATE BORISOV 0:0 gledalaca 100

Rudar :Radanović – Radišić ,Živković , Nestorović , Reljić(Jovanović) – Vlahović , Soppo (Brnović) , Kaludjerović – Noma, Marković (Knežević) – Gačević( Peličić)

Bate Borisov: Chernik– Vitali, Kaspars , Ivanić, Maksim – Aleksej, Milunović – R .Vitali, Ihar, Artur – Yuri

Igrali su još : Artsem , Mikhail , Jauhen , Dimitri , Aleksander , Ulidzlsau , Edhar , Maksim , C. Artur , Djihero

Izvanredno prvo poluvrijeme Rudara u potpunosti smo parirali fudbalski učesniku lige šampiona bjeloruskom Bate Borisovu. Utakmica puna tračanja , tempa i jakih duela , gdje Rudar ni u jednom trenutku nije bio u podredjenoj ulozi .

Utakmica je otvorena u 7 .minutu izvarednom šansom za Bate ali je Bager je pokazao zašto je Golmanska legenda kluba kada je napravio bravuru i izvadio lopti iz desnog gornjeg ugla našeg gola . Marković je jednostavno mogao da se proslavi kako igračkoji je za poluvrijeme zabio dva gola Bjelorusima , imao je dvije situacije jedan na jedan sa bjeloruskim golmanom posle izvarednih asistencija Nome ali šanse su otišle u nepovrat , našem najboljem strijelcu falilo je koncetracije u završnici. Šteta protiv ekipa kao što je Bate ne otvaraju se baš često šanse kao što je imao popularni Mare.

Najvažnije je da je Rudar na terenu izgledao kao ekipa koja zna šta hoće u svakom trenutku i da smo čini se fizički spremni za utakmice u našem prvenstvu. Početkom drugog dijela stručni štba je napravio par izmjena još nespremnog od posledica gripa zamijenio je Knežević , na bekovskoj poziciji Jovanovič je ušao umjesto Reljića . Srednji red je osvježen ulaskom Brnoviča umjesto Soppa. Peličić je po desnoj strani zamijenio odličnog Gačevića u prvom poluvremenu.

Svi su bili odlični u današnjem meču ali sigurno da titulu najboljeg igrača našeg tima pripada izvarednom Andriji Kaludjeroviću koji “ prekopao “ i „preorao “ teren u Wow sportskom centru . Svaki duel na sredini je riješio u svoju korist i izvaredno razigravao cijelu ekipu.

Do kraja utakmice Bjelorusi su imali nadmoć ali bez pravih šansi uglavnom se vodila rovovska borba na sredini terena gdje su obadvije ekipe pazile da ne naprave grešku koja bi bila kobna po njihov gol. Sve u svemu dobro izdanje Rudara i uspješna generalna proba pred početak prvenstva . Bate Borisov je utakmicu sa Rudarem počeo sa sedam igrača iz prve postave koji su izgurali utakmice Lige šampiona , u timu Batea je bio I Mladen Ivanić koji je njihova ovogodišnje pojačanje iz FK Vojvodine. Ekspedicija Rudara se sjutra vraća kući letom preko Istambula i Sarajeva , igrači će imati dva dana slobodno a onda ponovno okupljanje i početak prvensta , utakmica sa Lovćenom.

www.fkrudarpljevlja.com